Diskusní uživatelské fórum:

Datum: 17.01.2012

Vložil: Dvořáková

Titulek: REACH-bezpečnostní list

Dobrý den ,

obracím se na Vás s prosbou o radu ohledně bezpečnostních listů dle nařízení REACH. Může dostat následný uživatel pokutu v případě, že používá přípravek a nemá k němu bezpečnostní list dle nařízení REACH? A v případě, že má aktuální bezpečnostní list dle uvedeného nařízení, může být sankciován pokud přípravek používá k jinému účelu, než je v bezpečnostním list?p Případně právní předpis s odkazem na paragraf, který tento problém upravuje.

Mnohokrát děkuji za radu a ochotu,
Dvořáková

Datum: 09.01.2012

Vložil: Pavlík

Titulek: Plasty - kam s nimi v okolí Chvaletic

Dobrý den,
likviduji autodílnu po otci a mám spoustu,spoustu plastů typu
automobilové poklice na kola, plastové součásti z automobilů, plastové bedny, plastové nádrže.
Myslím si, že takový odpad nepatří do běžných (žlutých) kontejnerů, a vůbec nevím jak je mám správně zlikvidovat. Na internetu jsem našel firmu v Cholticích u Přelouče, ale když jsem tam přijel tal řekli že to "momentálně" neberou:-(
Sběrný dvůr v Přelouči mě také odmítl, je prý pouze pro obyvatele Přelouče, nikoliv okolní obce.
Přes kopec mám skládku Chvaletice (kde to hodí na hromadu a zahrnou), ale copak neexistuje nějaké další využítí? je mi to "líto" takto zlikvidovat, když se snažím běžný odpad třídit.
Poradí někdo?
Děkuji

Datum: 16.01.2012

Vložil: ToLa

Titulek: Re: Plasty - kam s nimi v okolí Chvaletic

Plasty jsou dnes vyhledávanou komoditou v odpadech, říkáme jim tzv druhotné suroviny. Po správném roztřídění a zpracování (drcení, granulace), je to prodejný artikl se zajímavou cenou. Tyto peníze vy sice neuvidíte,protože zůstanou ve firmě která to umí zpracovat (pokryjí nákladya vyrobí si něco málo zisku). Doporučuji vyhledat firmu, která je schopná a ignorovat břídily, kteří jenom kazí dobré jméno. Usuzujete správně, že je nesmysl tyto odpady dát na skládku.Dokonce i zákon o odpadech staví v hierarchii druhotné využití odpadů před odstranění (např.skládkování). Schopná firma to od Vás vezme za 0Kč a dá vám papír o legálním převzetí odpadu. PS: Neměl bych Vám radit následující, ale udělám to. Pokud je to odpad z dílny po otci a firma jako taková už neexistuje, pak s tím naložte jako fyzická osoba a dejte to do žlutého kontejneru. Tyto kontejnery stejně končí na třídících linkách, kde to odborné firmy třídí právě na ty prodejné komodity...

Datum: 18.01.2012

Vložil: Pavlík

Titulek: Re: Re: Plasty - kam s nimi v okolí Chvaletic

Děkuji,
ale právě sehnat tu firmu je problém. Hledal jsem v oblasti Čáslav-Třemošnice-Kolín, ale nic. Ptal jsem se ve firmách, kde likvidují vykupují autovraky, ale vezmou pouze celé auto a odvezou to kdoví kam. Se samotnými plasty nic nechtějí mít. Ptal jsem se i ve firmě, kde vyrábí plastové výrobky jestli by mi neporadili - tvrdili mi, že tyto plasty jsou nepoužitelné. Že jsou to nějaká "ABSka", že je to vykřehlé,.. - řekli do sběrného dvora (skládku) v Čáslavi (firma AVE). Protože už jsem by zoufalí, tak jsem to tam dovezl. Děda u váhy řekl"hoďto támhle do kontejneru se smešným odpadem (vánoční stromky, matrace,..)
Je potřeba také říci, že jsem psal přes WEB http://www.jaktridit.cz na Sřed nebo pard kraj, ale za 3 neděle jsem se nedočkal odpovědi.
Mě to tedy připadá, že všichni o recyklaci jenou "kážou", ale nikdo moc neporadí

Datum: 17.01.2012

Vložil: Dvořáková

Titulek: REACH-bezpečnostní list

Dobrý den ,

obracím se na Vás s prosbou o radu ohledně bezpečnostních listů dle nařízení REACH. Může dostat následný uživatel pokutu v případě, že používá přípravek a nemá k němu bezpečnostní list dle nařízení REACH? A v případě, že má aktuální bezpečnostní list dle uvedeného nařízení, může být sankciován pokud přípravek používá k jinému účelu, než je v bezpečnostním list?p Případně právní předpis s odkazem na paragraf, který tento problém upravuje.

Mnohokrát děkuji za radu a ochotu,
Dvořáková

Datum: 07.12.2011

Vložil: I.M.

Titulek: popelnice-poplatek

Dobrý den, mám trvalé bydliště v jednom městě (platím poplatek za popelnice), ale trvale bydlím v jiném městě. Kde mám správně platit poplatek za svoz komunálního odpadu.
Děkuji.

Datum: 04.01.2012

Vložil: františek K.

Titulek: Re: popelnice-poplatek

Kde máte trvalé bydliště

Datum: 16.01.2012

Vložil: ToLa

Titulek: Re: popelnice-poplatek

Připravte si nájemní smlouvu nebo cokoliv, čím prokážete, že bydlíte v tom druhém městě, sesmolte jednoduchou písemnou žádost o zproštění povinnosti platit poplatek za svoz komunálního odpadu s Vaším podpisem a vyražte na úřad (obec), kde platíte poplatek. S trochou dobré vůle se tam domluvíte, dle zákona o odpadech máte povinnost platit poplatek tam, kde bydlíte skutečně a kde tudíž jako fyzická osoba komunální odpad produkujete. Platit poplatek duplicitně je protizákonné.

Datum: 14.03.2012

Vložil: Vladimír

Titulek: Re: Re: popelnice-poplatek

A jak je to tedy s chatou nebo chalupou?V místě bydliště platím a v obci kde mám chalupu také.To je v pořádku?Děkuji za odpověď.

Datum: 07.12.2011

Vložil: Ilona Pavelková

Titulek: Odevzdání tonerů - průběžná evidence

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat na vedení průběžné evidence v případě, že společnost použité "prázdné tonerové kazety" dává zpět společnosti, u které tonery nakupuje. Nejedná se o znovunaplnění.
Musí se počet prázdných kazet uvádět v průběžné evidenci odpadů?
Děkuji

UPOZORNĚNÍ:

Provozovatel webu nenese jakoukoliv zodpovědnost za jednotlivé příspěvky uživatelů webu.

Zadavatel příspěvku odpovídá za jeho obsah, který do systému vloží.

Zadavatel příspěvku se zavazuje nepřispívat na fórum pohoršujícím, hanlivým, nevhodným, obscením, lživým, vulgárním, vyhrožujícím, sexuálně orientovaným nebo jakýmkoliv jiným materiálem, který by mohl porušovat platné zákony.

Provozovatel webu má v těchto případech právo příspěvek upravit či ho odstranit.

Provozovatel webu neručí za případné zneužití dat, které účastník publikuje jako veřejná.