Více času na podstatné

Anketa Ekonomu v parlamentu: Česko nemá ručit za návratnost investice v Temelíně

16.01.2014 07:46

Soutěž na dostavbu třetího a čtvrtého bloku jaderné elektrárny Temelín s vysokou pravděpodobností skončí předčasně a bez výběru vítěze. Nastupující vládní koalice totiž nechce společnosti ČEZ garantovat návratnost investice v odhadované výši 200 až 300 miliard korun. Anketa týdeníku Ekonom mezi současnými poslanci dokládá rostoucí skepticismus ohledně dostavby Temelína. Příznivci jaderné energetiky stále převyšují odpůrce v poměru 133 k 11, ale jen 31 poslanců ze 200 oslovených uvedlo, je ochotno společnosti ČEZ garantovat návratnost investice. Dalších 98 zákonodárců je proti záruce a pět desítek z nich nemá na věc jasný názor. Zbývajících 21 poslanců na dotaz neodpovědělo. Více ZDE.

 

Jak sněmovnu rozpoltil názor na Temelín?  Z jakých dalších důvodů projekt dostavby Temelína skončí pravděpodobně krachem? A jak bude vypadat budoucnost české energetiky bez dostavby jaderných bloků? Odpovědi najdete v úvodním tématu aktuálního čísla týdeníku Ekonom.

 

Související článek:

Westinghouse: Nevěříme, že tendr na dostavbu Temelína se zrušíVíce na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/westinghouse-neverime-ze-tendr-na-dostavbu-temelina-se-zrusi-1053479#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

 

Zdroj: EKONOM