Více času na podstatné

CHEMICKÝ ZÁKON (č. 350/2011 Sb.) včetně novelizace zákonem č. 61/2014 Sb. (A SOUVISEJÍCÍ LEGISLATIVY EU - NAŘÍZENÍ O DETERGENTECH, REACH A CLP) PRAXE A KONTROLA

04.04.2014 11:20

UŽITEČNÉSEMINÁŘE.cz si Vás dovolují pozvat na seminář "CHEMICKÝ ZÁKON (č. 350/2011 Sb.)  včetně novelizace zákonem č. 61/2014 Sb.  (A SOUVISEJÍCÍ LEGISLATIVY EU - NAŘÍZENÍ O DETERGENTECH, REACH A CLP)  PRAXE A KONTROLA". Účelem semináře je seznámit účastníky s povinnostmi, které vyplývají z chemické legislativy (zákona č. 350/2011 Sb. a souvisejících předpisů EU - nařízení REACH, nařízení CLP a nařízení o detergentech) s důrazem na novinky v chemické legislativě (aktuální novelizace zákonem č. 61/2014 Sb.), na praktické příklady a na oblasti problematické z hlediska kontrolních orgánů.


Účelem semináře je seznámit účastníky s povinnostmi, které vyplývají z chemické legislativy (zákona č. 350/2011 Sb. a souvisejících předpisů EU - nařízení REACH, nařízení CLP a nařízení o detergentech) s důrazem na novinky v chemické legislativě (aktuální novelizace zákonem č. 61/2014 Sb.), na praktické příklady a na oblasti problematické z hlediska kontrolních orgánů.

V prvé části bude seminář zaměřen na obecné povinnosti vyplývající z chemického zákona (klasifikace, balení, označování) a nařízení REACH (zejm. registrace látek, omezení látek, povinnosti dodavatelů předmětů, vztah nařízení REACH k odpadům a k výrobkům z odpadů). 
 
Očekávaná novela chemického zákona přinese zásadní změny zejména v povinnostech uživatelů chemických látek. Bude vysvětlen systém a výsledky kontrol chemické legislativy v ČR a harmonizace kontrol na úrovni EU.
 
V druhé části bude seminář zaměřen na bezpečnostní listy (jejich formát, jaké jsou s ním spojeny povinnosti, včetně praktických ukázek) a na nový systém klasifikace a označování směsí podle nařízení CLP, který je již povinný pro chemické látky a pro chemické směsi bude povinný od roku 2015.

 


Seminář je určen pro:
výrobce a dovozce chemických látek a směsí, firmy distribuující chemické látky a směsi 
uživatele chemických látek, podnikové ekology, firmy působící v oblasti nakládání s chemickými látkami

pro pracovníky orgánů veřejné správy

Termín a místo konání:

  • čtvrtek 29. května 2014, přednášky 9:00 - 16:00 hodin
  • Hradec Králové, Hotel Tereziánský dvůr


Cena: 1430,- Kč bez DPH

 
Další podrobnosti získáte na uzitecneseminare.cz ZDE