Více času na podstatné

Cíle energetické účinnosti – cesta správným směrem?

20.09.2014 07:48

CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU pořádá dne 2. října 2014 od 16:00 do 18:00hod v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1. debatu na téma "Cíle energetické účinnosti – cesta správným směrem?". Cílem debaty je diskutovat o dosažitelnosti stanovených cílů a jejich případného dopadu na hospodářský růst a konkurenceschopnost České republiky a EU. Diskuze se bude odvíjet od těchto otázek:

Co brání plnému transponování směrnice o energetické účinnosti do českého právního řádu? Přispěly cíle v oblasti energetické účinnosti ke zvýšení energetické bezpečnosti a konkurenceschopnosti ČR a EU? Kde je možné v ČR hledat další energetické úspory? Jaké by měly být cíle pro rok 2030 – měla by ČR podpořit návrh na zvýšení energetické účinnosti o 30% do roku 2030?

Diskusi zahájí Jan Michal, vedoucí zastoupení Evropské komise v ČR, po němž svá vystoupení přednesou níže uvedení řečníci:

  • Claudia Canevari, oddělení pro energetickou účinnost, Generální ředitelství pro energetiku, Evropská komise (tlumočení EN-CS bude zajištěno)
  • Marcela Juračková, vedoucí oddělení energetických úspor, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
  • Jan Rafaj, viceprezident pro životní prostředí, energetiku a oblast evropských regulací, Svaz průmyslu a dopravy ČR
  • Miroslav Zámečník, ekonom, konzultant a hlavní analytik týdeníku Euro (bude potvrzeno)
  • Jan Rovenský, vedoucí energetické kampaně, Greenpeace ČR

 

V případě zájmu o účast se prosím registrujte do 1. října 2014 ZDE nebo emailem na prague@cebre.cz. Pozvánka ke stažení ZDE.

 

Zdroj: CEBRE