Více času na podstatné

ČSOB Leasing podporuje svými produkty rozvoj elektromobility

23.03.2012 09:11

ČSOB Leasing umí nově financovat i skutečné elektrovozy, a to prostřednictvím leasingu i zákaznického úvěru. ČSOB Leasing např. aktuálně poskytl leasingové financování elektrovozu Ford Transit Connect.

„Pro ČSOB Leasing je financování elektromobilu tohoto druhu významným vývojovým krokem do budoucnosti, které otvírá prostor pro spolupráci s potenciálními zákazníky orientovanými na ekologický provoz svého vozového parku“, komentuje konkrétní financování elektrovozu Ford Transit Connect Vladimír Štorch, Business development manažer v oblasti financování lehké dopravní techniky ČSOB Leasing, a.s.

Ekologická vozidla mají v porovnání s klasickými vozidly odlišné provozní a užitné parametry. Pořízení elektromobilu je specifické tím, že vstupní pořizovací cena je sice vyšší, než u obdobného modelu vozu na klasická paliva, ale provozní náklady v průběhu „života“ jsou pak nižší (cena elektrické energie na 1 km je v řádech nižší, než cena pohonných hmot, odpadají náklady např. na výměnu oleje, dochází k menšímu opotřebení motorických částí vozidla apod.). Životnost elektrobaterie je v průměru udávána 5 let (závisí na způsobu a technice dobíjení), její výměna je pak možná formou technického zhodnocení vozidla, které lze zahrnout do budoucích leasingových splátek. Pořízení elektromobilu s pomocí financování (rozložení pořízení do splátek) na pět let je většinou z pohledu celkových nákladů (pořizovacích i provozních) zákazníka levnější, než celkové náklady pořízení, provozování a údržby u klasického porovnatelného vozidla.

ČSOB Leasing navíc umí kromě leasingu finančního i operativního financovat elektromobily také účelovým podnikatelským úvěrem, což může být atraktivní pro segment zákazníků v oblasti komunálních služeb, kde existují možnosti čerpání dotačních programů. Nová forma financování je vhodná pro klienty, kteří svými činy i postoji podporují celospolečenské snahy chránit přírodu, pečovat o životní prostředí a dávají přednost pořízení a následnému provozování ekologicky šetrných elektromobilů. ČSOB Leasing svým produktovým vývojem přichází s takovými řešeními, která podporují budoucí rozvoj a logické změny v oblasti dopravní mobility. ČSOB Leasing je např. odborným partnerem projektu občanského sdružení FUTURE AGE (https://www.futureage.eu/) zaměřeného na ekologické aspekty automobilismu (elektromobility a vozidel CNG).

 

zdroj: ČSOB