Více času na podstatné

ČT: První solární elektrárna přišla o licenci

13.06.2014 12:16

Krajský soud v Brně zrušil licenci solární elektrárně Solar CD v Českém Dubu na Liberecku. Soud rozhodl o tom, že původní udělení licence Energetickým regulačním úřadem neplatí a o licenci se bude muset jednat znovu. Jako důvod uvedl soud vady v řízení, nikoliv nesplěnní podmínek pro získání licence. Elektrárna tím přijde o výhodné podmínky z roku 2010 a bude muset vracet dotace, které za vyrobenou elektřinu od státu dostala. Jde přitom o první podobné rozhodnutí. Nejvyšší státní zastupitelství podalo dalších 21 žalob, které souvisí s licencemi z prosince 2010, vydanými narychlo těsně předtím, než zelené elektřině klesla státní podpora. Informaci přinesla ČT. Další informace a reportáž ZDE.

 

Čtěte také:

Soláry mohou připravit banky o miliardy. Ohroženo je dalších 21 licencí. Krajský soud v Brně otevřel Pandořinu skříňku, která může skončit miliardovými ztrátami českých bank. Odejmutí licence může znamenat okamžité zesplatnění úvěrů na výstavbu elektráren od financujících bank. Což je pro ně v situaci, kdy zároveň budou muset vracet dotace, likvidační...více na E15 - ZDE.

Více na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/solary-mohou-pripravit-banky-o-miliardy-ohrozeno-je-dalsich-21-licenci-1093198#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink Více na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/solary-mohou-pripravit-banky-o-miliardy-ohrozeno-je-dalsich-21-licenci-1093198#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylinkVíce na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/solary-mohou-pripravit-banky-o-miliardy-ohrozeno-je-dalsich-21-licenci-1093198#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

 

 

Zdroj: ČT24