Více času na podstatné

ECHA pořádá seminář a workshop pro žadatele o povolení

27.02.2014 09:22

Látky zařazené na Seznam látek podléhajících povolení (příloha XIV nařízení REACH), nemohou být uváděny na trh nebo používány po datu zániku, pokud nebylo pro konkrétní použití vydáno povolení nebo pokud použití nebylo od povolení osvobozeno.

ECHA bude pořádat od 28. do 29. dubna 2014 již pátý seminář, který je speciálně zaměřený na potenciální budoucí žadatele o autorizaci s cílem zlepšit celkové porozumění procesu povolování prostřednictvím přednášek, diskuzí a zpětné reakce ze strany průmyslu.

Od 29. do 30. dubna 2014 bude probíhat první workshop pro společnosti, které budou muset připravovat žádost o povolení nebo již žádost o povolení připravují. Workshop bude zaměřen na sdílení zkušeností mezi předchozími a budoucími žadateli. ECHA tak může zpětně získat informace o funkčnosti procesu povolování.

Formulář k registraci účasti na semináři a workshopu je k dispozici od 17. února do 14. března 2014. Obě akce ECHA ve spolupráci s Cefic a Eurometaux se budou konat v budově ECHA v Helsinkách, ale vzhledem k omezeným prostorám místa konání bude vybrán jen určitý počet společností. O případné účasti na semináři nebo workshopu budete informováni e—mailem v pátek 21. března 2014.

Cestovní náklady nebudou účastníkům akcí hrazeny.

 

Další informace:

ECHA — více informací o připravovaných událostech

 

Zdroj: MPO