Více času na podstatné

ECHA prověří princip "jedna látka, jedna registrace"

14.04.2016 07:39

ECHA připravuje retroaktivní kontrolu všech registračních dokumentací, u kterých může být porušen princip nařízení REACH "jedna látka, jedna registrace".

Přibližně 700 individuálních registračních dokumentací zaslaných podle nařízení REACH bude znovu otevřeno a zároveň ECHA překontroluje úplnost registrační dokumentace. Registrantům) se proto doporučuje zkontrolovat si platnost informací zaslaných ECHA a ujistit se, že princip "jedna látka, jedna registrace" je dodržen a také proaktivně aktualizovat své registrační dokumentace.

Zjistí-li ECHA při retroaktivní kontrole, že registrační dokumentace je nekompletní, obdrží registrant dostatečný časový prostor na aktualizaci registrační dokumentace. To si také může vyžádat diskuzi o zapojení se do společného předložení registrační dokumentace pro stejnou chemickou látku.

Budou-li registrantem/registranty poskytnuty informace ve stanoveném termínu a splněny povinnosti týkající se společného předložení, budou moci působit na trhu bez přerušení. Jinak ztratí registrace svoji platnost a podnikatelský subjekt ztrácí s danou látkou přístup na trh.

Helpdesk ECHA bude nápomocen podnikatelským subjektům, které se budou chtít připojit ke společnému zasílání nebo sdílení údajů. Jestliže vyjednávání o sdílení údajů a připojení se ke společnému zaslání přes veškerou snahu o dosažení dohody selžou, registranti mohou soubor sdílených údajů diskutovat s ECHA bezplatně.

 

 

Zdroj: MPO