Více času na podstatné

EU: Sledujte slyšení kandidátů na komisaře v přímém přenosu, dnes Jourová a Cañete

01.10.2014 08:57

Slyšení 27 kandidátů na členy nové Evropské komise vedené Jeanem-Claudem Junckerem dnes mají dalších 6 pokračování: před parlamentní výbory předstoupí Corina Crețu, Marianne Thyssen, Jonathan Hill, Věra Jourová, Tibor Navracsics a Miguel Arias Cañete. Během tříhodinových slyšení budou členové příslušných výborů zkoumat kompetenci a znalosti kandidátů.

 

 

Vybíráme z dnešního programu:

  • Věra Jourová z České republiky je kandidátkou na komisařku pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost žen a mužů. Čeká ji slyšení před Výborem pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů, Výborem pro právní záležitosti, Výborem pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci a Výborem pro práva žen a rovnost pohlaví. Sledujte slyšení, které začíná ve 13:30, v přímém přenosu.
  • Miguel Arias Cañete ze Španělska je kandidátem na komisaře pro opatření v oblasti klimatu a energetiku. I jeho slyšení ve Výboru pro průmysl, výzkum a energetiku a Výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin, které začíná v 18:00, můžete sledovat živě

 

Kdo nahradí Věru Jourovou? Kandidátkou na post ministryně pro místní rozvoj je Karla Šlechtová. Karla Šlechtová v současné době působí jako ředitelka Odboru EU fondů na Úřadu vlády ČR. Premiér předloží žádost na její jmenování prezidentu republiky v nejbližších dnech.

 

Další informace/záznam: