Více času na podstatné

Indie buduje největší solární park na světě

24.08.2015 14:06

Největší solární elektrárna na světě by měla v příštích 18 měsících vzniknout ve státě Madhjapradéš ve střední Indii. Zařízení, které vznikne uprostřed pustého území distriktu Rewa, by mělo mít kapacitu 750 megawattů. Projekt s názvem Rewa Ultra Mega Solar je společné dílo Solar Energy Corporation of India a soukromé společnosti MP Urja Vikas Nigam. Elektrárna by měla být spuštěna v březnu 2017.

Více na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/indie-buduje-nejvetsi-solarni-park-na-svete-cast-elektriny-posle-do-tichomori-1221052#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

 

České firmy zlákal rozmach obnovitelných zdrojů energie v Chile

Společnost Solek Holding letos začne ve spolupráci s firmou PV Power stavět první fotovoltaickou elektrárnu s výkonem tři megawatty. V příštích třech letech přidá další, jejichž celkový výkon bude 57 megawattů. Firma do projektu investuje dva miliony dolarů. Očekává průměrný výnos 20 až 30 procent. Chile má pro rozvoj fotovoltaiky ideální podmínky. Slunce tam svítí hodně a ceny elektřiny jsou výrazně nad průměrem zemí OECD. Tato kombinace zaručuje, že solární elektrárny nepotřebují dotace. Chilská vláda hodlá podíl obnovitelných zdrojů bez vodních elektráren v produkci elektřiny zvednout do roku 2025 ze tří na 20 procent.

 

Zdroj: E15