Více času na podstatné

REACH: Individuální registrace látek již není možná

02.02.2016 07:42

Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo informaci v souvislosti s novým prováděcím nařízení Komise (EU) 2016/9, které požaduje po ECHA, aby zajistila, že všechny podnikatelské subjekty registrující stejnou látku, byly součástí jedné registrace téže látky. Za tímto účelem byl k 26. lednu 2016 aktualizován REACH—IT tak, aby předložení registrační dokumentace mimo rámec společného předložení (joint submission) byly zamítnuty.

K zajištění tohoto požadavku bude REACH—IT aktualizován tak, aby předložení registrační dokumentace mimo rámec společného předložení (joint submission) byly zamítnuty. Aktualizovaný REACH—IT bude znovu otevřen 27. 01. 2016. Od tohoto data nebude tedy již možné předložit registrační dokumentaci individuálně, jestliže již existuje registrace pro stejnou látku. Obdobně nebude možné aktualizovat registrační dokumentaci, která byla zaslána individuálně, jestliže v REACH—IT existuje jiná registrace pro stejnou látku.

Jestliže registrace není v souladu s povinnostmi pro společné předložení registrace (joint submission), bude zamítnuta již ve stupni "administrační pravidla/business rules”. Následně bude poskytnuta registrantovi instrukce, jak spolupracovat s existujícími registranty stejné látky a předkládat registraci společně. To znamená, že registrant musí diskutovat s podnikatelskými subjekty o shodnost látky, sdílení údajů, nákladů a následně zaslat registrační dokumentaci jako součást společného předložení (joint submission).

ECHA pokyny a podpůrné materiály se aktualizují, aby odrazily přijaté legislativní změny.

 

Dokument ke stažení:

 

Zdroj: MPO