Více času na podstatné

ISPOP: Upozornění pro ohlašovatele používající formulář F_OVZ_SPOJ

12.01.2012 08:48

Po přihlášení na svůj uživatelský účet ISPOP v záložce Stažení formuláře naleznete v různé volby předvyplňování.

Předvyplnit pouze základními informacemi z registru - volbou první možnosti dojde ke stažení formuláře s předvyplněnými registračními údaji provozovatele a provozovny. Pokud jsou v údajích o uživateli správně vyplněny kontaktní údaje, jsou také správně importovány do formuláře na listu 1 - části Údaje o zpracovateli hlášení. Z tohoto důvodu doporučujeme provést kontrolu kontaktních údajů uživatele v záložce „Správa uživatelů“ a v případě potřeby provést „Editaci“ (oprava údajů ve „Správa uživatelů“ – „Změna uživatelů“ kliknutím na symbol modré ikony s tužkou ve sloupci „Akce“ v seznamu uživatelů). Po stažení formuláře jsou již opravené kontaktní údaje importovány na list 1. Formulář poté zpracujete vyplněním všech listů souhrnné provozní evidence a oznámení o poplatku.

Předvyplnit daty z posledního autorizovaného hlášení - volbou druhé možnosti jsou ve formuláři po stažení zobrazeny všechny údaje, vyplněné v posledním úspěšně autorizovaném hlášení.

Předvyplnit daty z externího souboru - volba třetí možnosti je určena pro ohlašovatele, kteří chtějí provést načtení dat z vlastního souboru XML odpovídajícího datovému standardu platnému pro ohlašování za rok 2010 (např. hlášení podané za rok 2010).

Upozorňujeme ohlašovatele, že v údajích načtených z roku 2010 se mohou při validaci vyplněných údajů pomocí tlačítka „On-line kontrola“ vyskytovat chyby. Na jejich odstranění se postupně pracuje. Než budou všechny odstaněny, můžete použít následující řešení.

 

Zdroj: ISPOP