Více času na podstatné

Jaký je stav a co je nového v oblasti vědy, výzkumu a inovací z pohledu OZE?

27.03.2012 13:54

Na otázku se Vám dostane odpovědi od 25. do 27. dubna 2012. V těchto dnech se v Koutech nad Desnou uskuteční tradiční třetí ročník konference OZE2012. Konference OZE2012 se zaměřuje na obnovitelné zdroje energie z pohledu vědy, výzkumu a inovací. Program je opět velmi zajímavý!

Konference bude zahájena ve středu ve 13hod. První příspěvek přednese Ing. Zima (Skanska a.s.) na téma energeticky soběstačná obec ve vztahu k energetické koncepci ČR. Tentýž den si posluchači poslechnou přednášky k problematice baterií, potenciálu vodíku aj. První den uzavře přednáška na téma „Interaktivní mapa potenciálu OZE v ČR“. Večer, ke sklence dobrého vína, je pro účastníky připraveno žhavé téma „Hodnocení ekoinovací“.

Druhý den konference, čtvrtek, zahájí konference tématem „Mezi námi tokamaky“. Jaderná fúze si našla své místo v programu konference již minulý ročník a je nutno konstatovat, že přednáška patřila mezi nejnavštěvovanější! Do programu jsme nemohli nezahrnout přednášku na téma „Obnovitelné zdroje energie v judikatuře Nejvyššího správního soudu„.

Na pátek je tradičně připravena exkurze. Tentokrát jsme pro posluchače připravili exkurzi do bioplynové stanice v Šumperku, která využívá suchou technologii anaerobní digesce. Rovněž bude možné při dostatečném počtu zájemců opět navštívit nedalekou přečerpávací elektrárnu Dlouhé stráně.

Přehled dalších neméně zajímavých přednášek:
-    Matematické modelování ukládání CO2 do podzemí
-    Kogenerová výroba elektrické energie a tepla zplyňováním biomasy
-    Stimulace horninového masivu pro vytvoření puklinového rezervoáru pro jímání geotermální energie systémem hot-dry-rock
-    Předpověď počasí pro fotovoltaické zdroje
-    Výsledky Studie připravenosti na energeticky efektivní budovy

Celý program konference je k nahlédnutí ZDE. Přihlášku účasti je možné zaslat nejpozději do 10. dubna 2012! Stále je možné zařadit nový příspěvek (přihláška na webu akce).

 

V rámci konference OZE2012 a Sympozia Odpadové fórum 2012 proběhne tzv. Kooperační setkání (technologická burza). Mezinárodní setkání organizuje Technologické centrum AV ČR v rámci projektu Enterprice Europe Network. Podtitul akce je Společný prostor pro akademickou a firemní sféru. Další informace ZDE.

 

Připomínáme, že součástí konference je také Kurz - "Legislativa ŽP 2012", další informace ZDE

 

Mediálními partnery konference OZE2012 jsou: www.tretiruka.cz, Alternativní energie, www.biom.cz, TZB-info, Odpadové fórum, www.nazeleno.cz, www.cenyenergie.cz, www.mojeenergie.cz.

Partneři akce jsou společnosti Skanska a.s. a LUKENEDER, Biogas & Tierhigiene.

Archiv prvního a druhého ročníku: II. Ročník, I. ročník

Těšíme se na Vás od 25. do 27. dubna 2012 v Koutech nad Desnou v Jeseníkách. Další informace získáte na www.oze2012.cz nebo info@oze2012.cz.

Ing. Jiří Študent ml., CEMC