Více času na podstatné

Katastr nemovitostí má novou aplikaci pro chytré telefony a tablety

29.05.2013 09:45

Český úřad zeměměřický a katastrální nabízí uživatelům chytrých mobilních telefonů a zejména tabletů vlastní aplikaci „Mapy ČÚZK“. Aplikace nabízí prohlížení mapových produktů z tvorby resortu Českého úřadu zeměměřického a katastrálního. Mapy jsou poskytovány výhradně vlastními prohlížecími službami WMS a WMTS. Kromě aktuálních dat jsou zobrazovány i archivní mapy z Ústředního archivu zeměměřictví a katastru. „Naše aplikace je první, která používá výhradně mapové produkty úřadu,“ řekl deníku E15 vedoucí oddělení správy geoinformací z ČÚZK Bohumil Vlček. Odpadají tím podle něj problémy, kterým čelily dosavadní komerční aplikace, a to například se skládáním informací z nestejnorodých zdrojů a s různou garancí kvality. Více na: https://www.mobilmania.cz/bleskovky/ci-je-ta-parcela-katastr-ma-novou-aplikaci-pro-smartphony/sc-4-a-1323832/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=mobilmania&utm_campaign=copylink

 

 

Náhled obrazovky aplikace - fotogalerie ZDE


Kromě prohlížení map aplikace dále umožňuje:
Dotazování na informace z katastru nemovitostí.
Dotazování na přesně určené souřadnice a další údaje o bodech z databáze bodových polí ČR.
Vyhledávání místa v mapě podle pravidelně ověřovaných registrů a databází geografických jmen, správního členění a adres.

Použití dotazování do mapy:
V mapové kompozici Archiválie se po přidržení prstu v navigační mapě zobrazí všechny dostupné archivní mapy v daném místě.
V mapové kompozici Bodová pole se po přidržení prstu na značce zvoleného bodu zobrazí výpis podrobných informací o přesné poloze bodu.
Ostatní mapové kompozice poskytují po přidržení prstu v mapě informace z katastru nemovitostí.

 

Aplikaci stahujte: iOS (Apple) a Android

 

 

Zdroj: ČÚZK, mobilmania.cz

Více na: https://www.mobilmania.cz/bleskovky/ci-je-ta-parcela-katastr-ma-novou-aplikaci-pro-smartphony/sc-4-a-1323832/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=mobilmania&utm_campaign=copylink