Více času na podstatné

Kvalita vnitřního prostředí budov

03.02.2015 13:58

UŽITEČNÉSEMINÁŘE.cz se Vás dovolují pozvat na seminář "Kvalita vnitřního prostředí budov", který se uskuteční 7. dubna 2015 v Hradci Králové. Hlavním tématem semináře  jsou otázky zhoršující se kvality vnitřního prostředí budov v souvislosti se snižováním energetické náročnosti budov, tj. jejich utěsněním, bez následného dořešení větrání všech typů prostor – obytných, pobytových, pracovních výrobních i nevýrobních.

Základním požadavkem na dodržení hygienických požadavků, tj. limitů na všechny faktory vnitřního prostředí dané platnou legislativou, je dostatečné větrání.

Základní diskutovanou otázkou pak je, jaké problémy přináší výměna oken za okna těsná a zda za současného stavu lze dodržení hygienických požadavků zajistit otevřením okna, nebo je nutné zvolit větrání nucené, příp. klimatizaci.

Budou uvedeny zkušenosti z měření mikroklima i některých chemických látek ve vnitřním ovzduší budov a zkušenosti a praktické příklady z měření a hodnocení denního i umělého osvětlení bytů, pobytových i pracovních prostor.

 

Přednášející:

Ing. Zuzana Mathauserová (vedoucí Národní referenční laboratoře pro prašnost a mikroklima v pracovním prostředí, SZÚ (v Praze)

Ing. Jana Lepší (Zdravotní ústav se sídlem v Plzni, oddělení měření denního a umělého osvětlení, měření tepelně-vlhkostního mikroklimatu)

 

Další informace:

Termín: 7. dubna 2015 - Hradec Králové
Místo konání: Kongresové centrum Aldis
Cena: 1450,- Kč bez DPH

 

Další podrobnosti k termínu: ZDE