Více času na podstatné

Legislativní rada vlády se vrátí k novele stavebního zákona

29.06.2016 12:31

Posledním bodem programu, který bude zítra dopoledne Legislativní rada vlády (LRV) projednávat, bude návrh zákona o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon). Zákon předkládá Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR).

Novela kromě zákona o územním plánování a stavebním řádu mění i dalších 44 souvisejících právních předpisů. Novela stavebního zákona přináší podle předkladatele zefektivnění povolovacích řízení, jejich zkrácení a současně i zavádí možnost pouze jednoho povolovacího řízení - tzv. společné řízení.

Změny provedené ve stavebním zákoně jsou promítnuté i do dalších souvisejících zákonů.  Rozsáhlejší změny jsou provedeny v zákoně o posuzování vlivů na životní prostředí a v zákoně o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury, kde jsou změny vyvolané nutností upravit v právním řádu výkon působnosti Ministerstva průmyslu a obchodu ke koordinaci procesů povolování projektů společného zájmu podle nařízení Evropského parlamentu a Rady, kterým se stanoví hlavní směry transevropské sítě.

 

Výsledek: LRV projednávání návrhu zákona dne 30.6.2016 přerušila.

 

Související článek: