Více času na podstatné

Harmonogramy výzev budou aktualizovány, první avíza již v dubnu

15.04.2015 12:23

Ministerstvo pro místní rozvoj – Národní orgán pro koordinaci ve spolupráci s řídicími orgány aktualizují harmonogramy výzev evropských fondů na rok 2015 v novém období. Novinkou jsou tzv. Avíza pro žadatele o parametrech výzvy, která budou vyhlášena ještě před oficiálním schválením programů Evropskou komisí.

„Řídicí orgány mají s novým programovým obdobím 2014–2020 možnost využít tzv. avízo pro žadatele o parametrech výzvy. V tomto avízu bude v předstihu zveřejněna většina podmínek výzvy, na jaké aktivity budou prostředky určeny a na co se musí žadatel ve svém projektu připravit v době, kdy ještě nebude schválen program Evropskou komisí. První avíza by měla být vyhlášena ještě v dubnu,“ uvedla k tématu náměstkyně Olga Letáčková.

Možnost vyhlásit avíza potvrdilo celkem pět řídicích orgánů: Operační program Životní prostředí, Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání, Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, Operační program Zaměstnanost a Operační program Technická pomoc.

Zbývající programy (tedy Integrovaný regionální operační program, OP Doprava, OP Rybářství, Program rozvoje venkova a OP Praha-pól růstu ČR) plánují vypsat výzvy po schválení programu Evropskou komisí.

 

Harmonogramy výzev na rok 2015 najdete - ZDE

 

Čtěte také:

Připravte se na první výzvy, poslední verze OPŽP ke stažení! (3.4.2015)