Více času na podstatné

ERÚ vypíše dotace na podporu pro podporované zdroje

28.12.2015 11:45

AKTUALIZOVÁNO Ve Sbírce zákonů dnes vyšlo nařízení vlády č. 402/2015 Sb., o podpoře elektřiny a tepla z podporovaných zdrojů energie. Svým nařízením tak vláda naplnila v souladu s nezávislostí Energetického regulačního úřadu veškeré podmínky pro to, aby ERÚ mohl v rámci svých kompetencí vypsat cenové rozhodnutí na výplatu podpory elektřiny a tepla vyrobených z podporovaných zdrojů, uvedlo dnes MPO v tiskové zprávě. 

Více na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/eru-jiz-nic-nebrani-ve-vypsani-podpory-obnovitelnym-zdrojum-tvrdi-mladek-1258151#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

„Zveřejněním ve Sbírce zákonů nabylo nařízení vlády účinnosti a doufám, že Energetickému regulačnímu úřadu tak už nic nebrání vypsat cenové rozhodnutí na výplatu podpory pro podporované zdroje energie,“ prohlásil v reakci na zveřejnění nařízení ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

ERÚ už připravil pracovní verzi cenového rozhodnutí, ve které počítá s podporou pro existující zdroje obnovitelné energie. Minulou středu úřad uvedl, že finální znění rozhodnutí přijme až ve chvíli, kdy schválené nařízení vlády vyjde ve Sbírce zákonů. Vedení ERÚ o dalším postupu jedná, reagoval mluvčí Jiří Chvojka.

 

Aktuálně: Energetický regulační úřad (ERÚ) přizná obnovitelným zdrojům energie 42 miliard korun. Informovala o tom v pondělí Česká televize. Cenové rozhodnutí na výplatu podpory podepíše místo předsedkyně ERÚ Aleny Vitáskové, která je na dlouhodobé dovolené v zahraničí, místopředseda úřadu. Regulační úřad rozhodl poté, co nařízení vlády o podpoře elektřiny a tepla z obnovitelných zdrojů v pondělí vyšlo ve Sbírce zákonů. A pokud by se tak přece jen nestalo, má MPO podle svého ministra Jana Mládka (ČSSD) připraven záložní plán. Více na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/eru-prizna-obnovitelnym-zdrojum-42-miliard-narizeni-vyslo-ve-sbirce-1258186#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

 

Čtěte také:

Legislativní novinky: Vodní hospodářství, ochrana ovzduší a energetika

Předběžná verze cenového rozhodnutí ERÚ na podporu POZE ke stažení! (23.12.2015)