Více času na podstatné

Na ČIŽP bylo odvoláno deset vedoucích zaměstnanců kvůli služebnímu zákonu

19.05.2015 17:18

Komentář ČIŽP Redakce www.tretiruka.cz požádala Českou inspekci životního prostředí (ČIŽP) o okomentování odvolání všech vedoucích pracovníků ředitelství ČIŽP a vyhlášení výběrových řízení.

 

Komentář ČIŽP:

V souvislosti s postupnou aplikací služebního zákona vstoupila Česká inspekce životního prostředí do poslední etapy jeho implementace.

Vzhledem k dosavadní organizační struktuře ČIŽP, která služebnímu zákonu neodpovídá (např. stanovené počty zaměstnanců pro oddělení či odbor), bylo nutné připravit a přijmout novou strukturu a nový organizační řád.

V této souvislosti musí dojít nejenom k přejmenování útvarů, ale také například ke zrušení některých pozic, k jejich přejmenování a k novému zřízení. Tyto kroky začaly být postupně realizovány a týkají se pouze ředitelství, nikoliv oblastních inspektorátů.

Vyjádřeno v číslech: ČIZP má celkem 81 vedoucích zaměstnanců. Odvoláno jich bylo deset. Výběrová řízení proběhnou v rámci několika následujících dnů. Předpokládáme, že většina stávajících vedoucích zaměstnanců se přihlásí a svoji pozici potvrdí.

Všechny tyto nezbytné změny byly projednány s odborovou organizací a s vedením MŽP.

 

Přehled vyhlášených výběrových řízení - ZDE

 

 

Související článek:

Na ČIŽP jsou další velké personální změny, vzbuzují ale obavy (ČTK, 22.5.2015)