Více času na podstatné

NAKLÁDÁNÍ S ELEKTROODPADY - DOPADY AKTUÁLNÍ LEGISLATIVY DO PRAXE - 2. termín

08.09.2015 08:26

UŽITEČNÉSEMINÁŘE.cz se Vás dovolují pozvat na seminář Nakládání s elektroodpady - dopady aktuální legislativy do praxe s podtitulem Nakládání s elektroodpady podle dílu 8 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a vyhlášky č. 352/2005 Sb., o nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady. Seminář se uskuteční 8. prosince v Praze.

Seminář se věnuje problematice nakládání s odpadními elektrickými a elektronickými zařízeními, zejména povinnostem, které jsou stanoveny pro výrobce elektrozařízení, poslední prodejce a zpracovatele elektroodpadů.

Na semináři budou zmíněny také nové požadavky evropské směrnice o nakládání s odpadními elektrozařízeními v návaznosti na tzv. elektronovelu zákona o odpadech z října 2014.

Budou také prezentována témata, která byla v souvislosti s tuto novelou nejčastěji diskutována. Jedná se zejména o možnosti způsobu plnění povinností výrobců (individuálně, kolektivně), nakládání s elektroodpady mimo systém výrobců (v rámci zařízení ke sběru a výkupu odpadů), udělování souhlasů pro sběr, výkup a zpracování elektroodpadů, způsoby provedení zpětného a odděleného sběru.

Součástí semináře bude také prezentace nejčastějších porušení legislativních předpisů zjištěných při kontrolách České inspekce životního prostředí. Část semináře bude zaměřena i na legislativní vývoj dané oblasti a na podrobnosti týkající se vedení evidence při nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady.

Na semináři budou prezentovány též zkušenosti z praxe při plnění zákonných povinností, a to ze strany zástupce zpracovatele elektroodpadů a  kolektivního systému.

 

Seminář je zejména určen:

  • výrobcům a dovozcům elektrozařízení, původcům elektroodpadů
  • odborným poradcům, kteří zajišťují plnění povinností výrobců elektrozařízení a zpracovatelů elektroodpadů
  • pracovníkům kolektivních systémů
  • pracovníkům firem oprávněných k nakládání s odpady
  • pracovníkům krajských úřadů.

 

Semináře se mohou zúčastnit též poslední prodejci elektrozařízení.

 

Přednášející:

Ing. Tomáš Vávra (Ministerstvo životního prostředí, odbor odpadů, oddělení zpětného odběru)

Mgr. Ing. Ladislav Trylč (Ministerstvo životního prostředí, odbor odpadů, vedoucí oddělení zpětného odběru)

Ing. Petr Janda (Kovohutě Příbram nástupnická, a.s., ředitel divize Elektroodpad)

Tereza Ulverová (ELEKTROWIN a.s., provozní ředitelka)

 

Termín: Úterý 8. prosince 2015

Místo konání: Praha, Konferenční centrum CITY - Pankrác

Cena: 1603,- Kč bez DPH

 

Další informace ZDE