Více času na podstatné

Navrhněte příštího laureáta ekologické Ceny Josefa Vavrouška

12.02.2016 11:59

Jubilejní 20. ročník prestižní ekologické Ceny Josefa Vavrouška právě začíná. Pokud tedy znáte někoho ve svém okolí, kdo pro životní prostředí žije a dýchá, tak ho určitě nominujte. V rámci letošního ročníku, kterou uděluje Nadace partnerství, se poprvé budou udělovat ceny dvě – jedna za dlouhodobý přínos životnímu prostředí a druhá v kategorii významný ekologický počin.

Nominaci je možné udělit do konce dubna prostřednictvím internetových stránek www.cenajosefavavrouska.cz. Povolání, věk ani známá tvář při konečném výběru nerozhodují. Důležitý je přínos ke zlepšení životního prostředí.

Mezi dosavadními laureáty v devatenáctileté historii ceny jsou například bývalý ministr životního prostředí, bývalý poradce prezidenta či občanský aktivista, ale i filozof, právník nebo učitel.

Sama Cena Josefa Vavrouška je spjata se jménem předního českého ekologa a zároveň federálního ministra životního prostředí, který v roce 1995 tragicky zahynul pod lavinou. Josef Vavroušek byl jedním z hlavních protagonistů konceptu trvale udržitelného rozvoje nejen u nás, ale i v rámci celé Evropy.

 

 

Foto: prof. Josef Fanta, laureát Ceny Josefa Vavrouška za rok 2014