Více času na podstatné

Nová transformace dat pro F_OVZ_SPOJ

27.02.2012 09:20

Od 25. 2. 2012 jsou při stažení formuláře F_OVZ_SPOJ pro ohlášení Souhrnné provozní evidence (SPE) zdrojů znečišťování ovzduší a oznámení o výpočtu poplatku opět dostupné volby "Předvyplnit daty z posledního autorizovaného měření" a "Předvyplnit daty z externího souboru". Současně je dostupná nová speciální transformace dat ohlašovaných v minulém ohlašovacím období. Uživatel si tak bude moci stáhnout údaje z posledního autorizovaného hlášení, z nějž budou vymazány proměnné údaje (např. spotřeby paliv, množství emisí, apod.). Stálé údaje a údaje o měření zůstanou zachovány. Funkce je dostupná v záložce "Stažení formuláře -> po výběru subjektu, ohlašovací povinnosti (F_OVZ_SPOJ) a provozovny v řádku s popisem: "Předvyplnit daty z posledního autorizovaného hlášení za rok 2010 (pouze stálé údaje)"
Další výhody speciální transformace jsou:

  • u rozsáhlých formulářů, u kterých je aktualizace údajů r. 2010 na údaje r. 2011 velmi náročná, zamezí problému, spočívajícím v ponechání proměnného údaje z r. 2010 ve formuláře pro r. 2011
  • jsou opraveny chybné číselníkové položky, převzaté z historických údajů let 2008 a 2009
  • je provedena oprava číselníku názvů zdrojů používajících rozpouštědla, ke které došlo v rámci novelizace vyhlášky č. 355/2002 Sb.

 

Podrobnější informace ke stažení a zpracování formuláře F_OVZ_SPOJ naleznete v příloze.

 

Zdroj: ISPOP