Více času na podstatné

Nová výzva v programu LIFE se blíží, přihlaste se semináře ještě dnes

02.05.2016 09:44

Dne 19. května 2016 bude Evropskou komisí vyhlášena výzva k předkládání žádostí pro tradiční projekty do programu LIFE. Ministerstvo životního prostředí jako Národní kontaktní místo pro program připravil k výzvě několik tématických seminářů. Na programu budou prezentovány úspěšně řešené projekty, podrobné informace k prioritním oblastem, projektové témata a prezentace externího monitora projektů.

Program LIFE je nástroj EU pro financování aktivit souvisejících se životním prostředím a klimatem poskytovaný členským státům v letech 2014-2020. Je rozdělen do dvou podprogramů a v rámci nich do tří prioritních oblastí. Evropská komise preferuje financování velkých projektů. Typický udělený grant dosahuje 1-3 milionů eur.

Úplné znění textu výzev pro jednotlivé prioritní oblasti programu, Pokyny pro žadatele o grant a další informace zveřejňuje Evropská komise na svých stránkách o programu LIFE.

Národní kontaktní místo (MŽP) pro novou výzvu připravilo několik informačních seminářů, které se budou konat v Praze 19. 5. 2016 (9:30 - 14:30) v budově Ministerstva životního prostředí, v Českých Budějovicích 9. 6. 2016 v prostorách Krajského úřadu Jihočeského kraje, v Ostravě 13. – 14. 6. 2016 v prostorách Krajského úřadu Moravskoslezského kraje a v Brně 16. – 17. 6. 2016 v Knihovně Jiřího Mahena.

  • Seminář v Praze bude zaměřen obecně a poskytne základní informace o finančních příležitostech, které nabízí program LIFE.
  • Seminář v Českých Budějovicích se bude věnovat prioritním oblastem „Příroda a biologická rozmanitost“, „Správa a informace v podprogramu Životní prostředí“ a „Správa a informace v oblasti klimatu“.
  • Dvoudenní seminář v Ostravě a v Brně budou vedle výše uvedených prioritních oblastí představeny i další oblasti „Zmírňování změny klimatu“, „Přizpůsobování se změně klimatu“ a „Životní prostředí a účinné využívání zdrojů“. Prostřednictvím oblasti "Životní prostředí a účinné využívání zdrojů" je možné předkládat demonstrační, eko-inovativní projekty na ochranu vody, ovzduší, přírodních zdrojů, půdy či lesů.

 

 Na semináře se můžete přihlásit - ZDE