Více času na podstatné

Nové dotace: Inovační dohody z oblasti ochrany životního prostředí

06.06.2016 07:44

Dne 26. května 2016 vyhlásila Evropská komise výzvu v novém pilotním schématu, které má pomoct inovátorům s rychlým uvedením nových nápadů z oblasti ochrany životního prostředí a oběhového hospodářství do praxe. 

Evropská komise odstartovala výzvu k vyjádření zájmu (Expression of Interest, EOI) pro pilotní fázi inovačních dohod, tzv. Innovation Deals. Tyto dohody by měly napomoci snahám posouvat ekonomiku směrem k oběhovému hospodářství. Žadatelé budou mít za úkol definovat, jakým překážkám čelí při uvádění inovací na trh a napomoci tak k jejich odstranění. Bude až pět návrhů bude vybráno. S úspěšnými žadateli budou uzavřeny inovační dohody, které představují nelegislativní přístup, poukazující na regulační překážky inovacím transparentně a formou dobrovolné spolupráce mezi inovátory, národními/krajskými a místními úřady a Komisí. Až deset žádostí bude schváleno přes program H2020 výzvy CIRC-01 a CIRC-02.

Žádost o inovační dohodu je možné podat ZDE

Lhůta pro podávání žádostí končí 15. září 2016. V průběhu října až prosince 2016 proběhne výběrové řízení ohledně inovačních dohod. Začátkem 2017 dojde k podpisu dohod. Zhodnocení pilotní fáze proběhne v polovině 2018.

Více informací o pilotním schématu naleznete na stránkách EK ZDE.

 

 

Zdroj: Národní portál pro evropský výzkum