Více času na podstatné

Nové kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji startují již zítra!

31.07.2014 13:06

Ministerstvo životního prostředí spolu s Moravskoslezským krajem otevírají 1. srpna další společnou výzvu pro podávání žádostí na výměnu neekologických kotlů. Moravskoslezský kraj uvolnil na tuto výzvu 30 milionů korun, stejnou částku poskytne i MŽP prostřednictvím Státního fondu životního prostředí ČR. Celková suma na výměnu kotlů v MSK tak dosáhne výše 280 milionů korun.

Podporovanými typy kotlů v této, v Moravskoslezském kraji už 6. výzvě, plně automatické kotle třetí a vyšší emisní třídy nebo zplyňovací, atmosférické a kondenzační kotle na zemní plyn. Výše dotace je závislá na typu pořizovaného kotle a pohybuje se od 15 do 60 tisíc korun.

Lidé, kteří o dotaci požádají, dostanou do 20 týdnů od podání žádosti vyrozumění, zda jim finance na nový kotel budou poskytnuty, či nikoli. Úspěšní žadatelé pak mají 9 měsíců na to, aby zlikvidovali starý kotel, koupili a nainstalovali nový a předložili kompletní doklady ke kontrole. Finance žadatelé obdrží na svůj účet do třiceti dnů po podpisu smlouvy o poskytnutí dotace.

Seznam podporovaných kotlů je zveřejněn a spravován Státním fondem životního prostředí ČR na stránkách https://registrace.nzu2013.cz/np/vyhledavani-vyrobku/.

 

Dokumenty ke stažení:

Podrobné informace o podmínkách 8. výzvy
Ostatní dokumenty k 8. výzvě

 

 

Zdroj: SFŽP