Více času na podstatné

Nové technologie pro inteligentní výrobu

16.04.2014 11:48

Ve dnech 7. – 11. dubna 2014 představili vystavovatelé na Hannoverském veletrhu novinky ze všech článků průmyslového řetězce. Prostřednictvím inovací v klíčových oborech jako průmyslová automatizace a IT, energetické a ekologické technologie, průmyslové dodávky, výrobní technologie, služby, výzkum a vývoj seznámil tento průmyslový veletrh své návštěvníky se směrodatnými řešeními pro průmysl.

 

Jednou z nejvýznamnějších doprovodných akcí veletrhu se stalo 16. evropské Fórum pro eko-inovace, jehož součásti bylo i 2. ETV Fórum. Tématem byly tentokrát problémy přechodu k modelu cyklické ekonomiky v městském prostředí. Důležitost tématu podtrhla účast komisaře Evropské komise pro životní prostředí Janezse Potočnika. Prezentace všech řečníků jsou k dispozici na stránkách fóra ZDE.

 

Video:

 

 

Ověřování environmentálních technologií

Evropská komise spustila nový nástroj pro ověřování environmentálních technologií. Výsledkem procesu ověřování je ověřené prohlášení výrobce, protokol o ověření a využitelné logo evropského systému EU ETV. CEMC ETVCZ je akreditován v oblasti: Materiály, odpady a zdroje, více ZDE.