Více času na podstatné

OBALY - plnění povinností výrobců, dovozců a distributorů baleného zboží dle zákona o obalech

09.01.2015 09:59

UŽITEČNÉSEMINÁŘE.cz si Vás dovolují pozvat na seminář "OBALY - plnění povinností výrobců, dovozců a distributorů baleného zboží dle zákona č. 477/2001 Sb., o obalech", který se uskuteční dne 5. března 2015 v Hradci Králové. Podtitulem semináře jsou povinnosti týkající se zejména výrobců a dovozců potravinářského ale i jiného zboží určeného spotřebitelům nebo jiným uživatelům (např. výrobci dovážející suroviny, díly pro výrobu) a dalších subjektů, které s tímto zbožím dále obchodují.

Seminář se věnuje problematice zákona o obalech, zejména povinnostem, které jsou stanoveny pro výrobce baleného zboží, dovozce ale i některé jeho distributory.

Zmíněny budou i povinnosti týkající se výrobců a distributorů (prázdných) obalových materiálů.

Prezentace je zaměřena samozřejmě i na zákonné možnosti plnění jednotlivých povinností, včetně informací týkajících se vyplňování výkazů o obalech.
Část semináře je zaměřena na některá evropská témata ve vztahu k problematice nakládání s obaly, zejména jde o aktuální návrh směrnice, která má omezovat spotřebu plastových tašek a návrh změn evropské odpadové legislativy.

Dále budou prezentována nejčastější porušení zjišťovaná při kontrolách ČIŽP a doporučení jakým způsobem by měl být nastaven systém nakládání s obaly a odpady z obalů aby tento byl v souladu s platnou legislativou.

 

Přednášející:

Mgr. Ing. Ladislav Trylč (Ministerstvo životního prostředí, odbor odpadů, oddělení zpětného odběru)

Ing. Veronika Jarolímová (Česká inspekce životního prostředí, ředitelství – odbor odpadového hospodářství)

 

Další informace:

Termín: čtvrtek 5. března 2015 (přednášky 9:00 - 15:30 hodin)
Místo konání: Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis
Cena: 1467,- Kč bez DPH

 

 

Další podrobnosti najdete - ZDE