Více času na podstatné

OBALY V PRAXI 2017

27.03.2017 07:45

Užitečnésemináře.cz si vás dovolují pozvat na seminář "OBALY V PRAXI 2017", který se uskuteční 11. dubna 2017 v Praze. Seminář se věnuje problematice zákona o obalech, zejména povinnostem, které jsou stanoveny pro výrobce baleného zboží, dovozce ale i některé jeho distributory.

Zmíněny budou i povinnosti týkající se výrobců a distributorů (prázdných) obalových materiálů. Prezentace je zaměřena samozřejmě i na zákonné možnosti plnění jednotlivých povinností, včetně informací týkajících se vyplňování výkazů o obalech.

 

 

PODTITUL: POVINNOSTI SE TÝKAJÍ ZEJMÉNA VÝROBCŮ A DOVOZCŮ POTRAVINÁŘSKÉHO  ALE I JINÉHO ZBOŽÍ URČENÉHO SPOTŘEBITELŮM NEBO JINÝM UŽIVATELŮM (NAPŘ. VÝROBCI DOVÁŽEJÍCÍ SUROVINY, DÍLY PRO VÝROBU) A DALŠÍCH SUBJEKTŮ, KTERÉ S TÍMTO ZBOŽÍM DÁLE OBCHODUJÍ.

 

Část semináře je zaměřena na některá evropská témata ve vztahu k problematice nakládání s obaly, zejména jde o aktuální směrnici, která má omezit spotřebu plastových tašek v Evropě a způsob její implementace v ČR a dále návrhy změn evropské odpadové legislativy.

Dále budou prezentována nejčastější porušení zjišťovaná při kontrolách ČIŽP a doporučení jakým způsobem by měl být nastaven systém nakládání s obaly a odpady z obalů aby tento byl v souladu s platnou legislativou.


Přednášející a jejich přednášky:

Mgr. Ing. Ladislav Trylč, MŽP, Odbor odpadů, vedoucí oddělení zpětného odběru

- POVINNOSTI STANOVENÉ ZÁKONEM O OBALECH A MOŽNOSTI JEJICH PLNĚNÍ V PRAXI - VČETNĚ ZMĚN VYPLÝVAJÍCÍCH Z POSLEDNÍCH NOVELIZACÍ ZÁKONA O OBALECH

- AKTUÁLNÍ NÁVRHY PROJEDNÁVANÉ NA EVROPSKÉ ÚROVNI VE VZTAHU K NAKLÁDÁNÍ S OBALY A OBALOVÝMI ODPADY

- VEDENÍ EVIDENCE OBALŮ A OHLAŠOVÁNÍ ÚDAJŮ Z TÉTO EVIDENCE

 

Ing. Veronika Jarolímová, ČIŽP, ředitelství – odbor odpadového hospodářství

- PŘÍKLADY SPRÁVNÉHO NASTAVENÍ SYSTÉMU PLNĚNÍ POVINNOSTÍ DLE ZÁKONA O OBALECH PŘI UVÁDĚNÍ OBALŮ NA TRH NEBO DO OBĚHU

- ZMĚNY V PLNĚNÍ POVINNOSTÍ V NÁVAZNOSTI NA POSLEDNÍ NOVELIZACE ZÁKONA O OBALECH

- PŘÍKLADY Z PRAXE

- NEDOSTATKY A NEJASNOSTI ZJIŠŤOVANÉ V PRAXI

- VÝSLEDKY KONTROL ČIŽP

- PLNĚNÍ POVINNOSTÍ DLE ZÁKONA O OBALECH V SOUVISLOSTECH - ROZŠÍŘENÁ ODPOVĚDNOST PŮVODCE, VÝVOJ OBALŮ, SYSTÉM SDRUŽENÉHO PLNĚNÍ POVINNOSTÍ (ODPOVĚDI NA DOTAZY SUBJEKTŮ PŘI KONTROLE)

 

Další informace:

Termín: úterý 11. dubna 2017, přednášky 9:00 - 15:30 hodin

Místo konání: Praha, Konferenční centrum CITY - Pankrác

Cena: 1650,- Kč bez DPH

 

 

Více informací - ZDE