Více času na podstatné

PRAŽSKÉ VELETRHY ELEKTROTECHNIKY - MÍSTO PRO PREZENTACI NOVINEK

04.10.2013 10:18

Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky a energetiky – FOR ELECTRON 2013 se bude konat 19. – 21. listopadu 2013 v nově vybudovaných halách areálu PVA EXPO PRAHA Letňany. V současné době se jedná o nejmodernější veletržní prostory v Praze. Souběžně s ním se budou konat veletrhy FOR ENERGO – 2. mezinárodní veletrh výroby a rozvodu elektrické energie,  FOR AUTOMATION – 2. mezinárodní veletrh automatizační, regulační a měřicí techniky a nově také veletrh FOR ELECTRON MOTION – 1. veletrh elektromobilních, hybridních dopravních prostředků a infrastruktury a  mezinárodní odborný veletrh technického zařízení služeb – VODA – KLIMA – VYTÁPĚNÍ.

 

Najdete na veletrhu

Mezi vystavovateli veletrhů je řada významných firem jako například jeden z leaderů v oboru elektroinstalační techniky v ČR – společnost ABB – divize Elektro Praga, která představí svým stávajícím i novým zákazníků novinky tohoto roku.

Společnost  inwolf s.r.o. je výhradním distributorem britského zásuvkového systému Mainline. Tento systém především nabízí jedinečné řešení vedení elektřiny a dat v jedné liště, neuvěřitelně rychlou instalaci se zachováním všech bezpečnostních kritérií, absolutní svobodu v počtu přípojných míst, snadnou kontrolu nad připojením a v neposlední řadě konkurenční výhodu.

Společnost Multi-Contact Czech c/o Stäubli Systems s.r.o. kromě standardní nabídky představí i několik novinek. Mezi ně patří i nový konektor z řady Bateriových konektorů. Nový, bezúdržbový bateriový konektor BCC, byl speciálně navržen pro aplikace vyžadující rychlou instalaci, maximální bezpečnost a minimální údržbu. Například BCC konektor je vhodný pro použití bateriového řešení pro ukládání dat u obnovitelných zdrojů energie, jako jsou fotovoltaické a větrné elektrárny. Další možnou aplikací je propojení baterií v elektrických vozidlech pro městskou hromadnou dopravu nebo v hornictví. Na stánku se bude prezentovat také robotová divize Stäubli Robotics, která je výrobcem 6ti-osých a SCARA robotů. 

Pražskou energetiku návštěvníci najdou hned na dvou expozicích.  V části věnované veletrhu FOR ENERGO nabídne jako vždy řadu zajímavých exponátů a odborní poradci budou poskytovat informace o službách či zvýhodněných nabídkách pro zákazníky. V druhé části pak bude prezentovat projekty v oblasti e-mobility, kterým se věnuje dlouhodobě.

Své místo si našly na veletrhu i přední firmy v oboru kabelové techniky jako jsou Lapp Kabel,  Helukabel, Heiru CZ či Prekab, které návštěvníkům rovněž nabídnou své novinky.

Jedničku na trhu v oblasti značení kabelů, vodičů a elektroinstalací mohou návštěvníci vidět na expozici firmy ARIANE. Její značení PARTEX vychází z dlouhodobě ověřených chemických parametrů a vazeb nastavených tak, aby vydrželo i extrémní podmínky. Společnost nabízí značení vodičů, kabelů, elektroinstalací, nerezové značení, značení trubic v potravinářském odvětví, bezhalogenové značení a další. Návlečky mohou být předtištěny, potištěny na zakázku nebo potisknuty na vlastní tiskárně.

Prostupy potrubí a kabelů stavebními konstrukcemi jsou v současné době řešeny jen okrajově a většinou dochází k improvizacím přímo na stavbě. Cílem společnosti Gerotop je zákazníkům dodat bezpečné a trvalé řešení vodotěsných a plynotěsných prostupů do objektu, nebo v objektu. Celý sortiment je rozdělen na profesionální prostupy se zárukou 25 let a standardní řešení se zárukou 2 roky. V sortimentu jsou i sdružené prostupy více inženýrských sítí a prostupy pro hladké kanálové potrubí (KG-systém). Dále společnost nabízí mnohonásobné prostupy potrubí a kabelů, atypické prostupy (zakázková výroba), protipožární prostupy a servisní, nebo kabelové kanály.

Společnost Radeton má skvělou zprávu pro všechny fanoušky prestižní lokační techniky britské značky Radiodetection! Řečeno terminologií kolegů z automobilové branže, prestižní modely lokátorů RD7000+ a RD8000 prodělaly facelift! A to rovnou nejen vzhledový, ale také po stránce funkčnosti. Největší novinkou je možnost lokalizace všech typů markerů včetně určení hloubky. Další velkou novinkou je vestavěná GPS. Přepracovaný je nyní i akumulátor pro přijímače na typ Li-Ion. Šokujícím parametrem je ovšem celková hmotnost přijímače. A to pouhých 2,3 kg včetně antény na markery a Li-Ion akumulátoru! A jak se dnes již od prestižní a seriózní značky očekává, budoucí majitelé obdrží s přístrojem také nadstandardní záruku v oboru.

Veletrh FOR AUTOMATION je zastoupen předními výrobci z oblasti průmyslové automatizace, jako je firma TURCK, jejíž novinkou je zaměření na vývoj a výrobu zákaznických aplikací.  V návaznosti na senzorovou techniku, propojovací doplňky a sběrnicové komponenty rozšířila společnost nabídku o programovatelné jednotky a RFID technologie.

V sortimentu firmy Tecon, která se také na veletrhu představí, jsou programovatelné automaty firmy Koyo, grafické operátorské panely Weintek či ethernetové přepínače firem Korenix a Oring. Sortiment doplňují průmyslové PC firmy Lanner.  

U firmy Kardex Remstar se mohou návštěvníci těšit na moderní skladovací systémy, které umožňují co nejefektivnější skladování a vychystávání zboží. Díky jejich flexibilní konstrukci se maximálně využívá prostor skladu. Navíc šetří místo, a tím i peníze majitele. S jejich pomocí lze dosáhnout až o 80 % efektivnějšího využití skladového prostoru.

V nabídce firmy Cressto jsou vysoce chemicky odolné snímače s keramickou membránou a nově také snímače s rozsahem 0-10kPa. Dále pak firma představí zcela nový ruční digitální měřič tlaku s funkcí dataloggeru, funkcí měření rychlosti a průtoku, funkcí max/min atd., zařízení CETA 815 určené pro produktivní měření netěsnosti, kontrolu a zajišťování kvality, zajištění výroby ve velkých výrobních linkách. Výhodou použití standardních testerů je možnost jejich téměř okamžitého nasazení do výrobního procesu, možnost volby zkušebního postupu pomocí uživatelsky definovaných programů a vysoká produktivita měření v širokém rozsahu požadovaných parametrů.

Společnost AXL electronics, zastupující Jablotron, představí na veletrhu univerzální alarm, který se pružně přizpůsobí jak nárokům rozsáhlé firmy, tak potřebám domácností a zároveň je velmi jednoduše ovladatelný. Nové na tomto alarmu není jen ovládání, ale celá jeho architektura. Rozsah komponent, variabilita počtu periferií, sběrnicové uspořádání, nový bezdrátový protokol, možnosti komunikace a vzdáleného servisního i uživatelského přístupu z něj dělají nadčasové řešení elektronického zabezpečení. Kromě technických předností má nový alarm také atraktivní vzhled, jehož autorem je Jan Tuček, držitel ceny Design centra ČR 2005 a dalších ocenění.

Novinkou společnosti AHLBORN.CZ je přístroj ALMEMO 710. Jedná se o univerzální přístroj a datalogger s dotykovým displejem nové generace V7 pro mobilní i stacionární použití 10 měřicích vstupů pro všechny analogové i digitální D6 a D7 ALMEMO snímače.

TOP INSTRUMENTS představí významné výrobce snímacích prvků na světovém trhu. Jedná se o švýcarskou firmu HubaControl, jednoho z největších Evropských výrobců tlakových snímačů a spínačů, dále firmu E+E Elektronik, která je významným světovým výrobcem snímacích prvků relativní vlhkosti, teploty, rychlosti proudění a koncentrace CO2.

VUMS-POWERPRAG předvede napájecí zdroje a měniče s vysokou energetickou účinností pro třetí tisíciletí. Společnost nabízí široký sortiment síťových napájecích zdrojů AC/DC, měničů DC/DC, střídačů DC/AC, nabíječek akumulátorů a zálohovaných napájecích systémů od renomovaných výrobců XP Power, VPT, Bel Power, Studer Innotec a dalších. Kromě toho nabízí i řadu vlastních produktů a zákaznická řešení zdrojů a měničů šitých na míru podle požadavků uživatele.

 

Doprovodný program

Pečlivě je také připravován doprovodný program veletrhů ve spolupráci s odborníky a mediálními partnery. Jeho kompletní přehled je zveřejněn na www.electroncz.czwww.forenergo.czwww.forautomation.cz  a www.forelectronmotion.cz.

 

Více informací naleznete také na www.abf.cz

ABF, a.s., Mimoňská 645, 190 00 Praha 9, tel: +420 225 291 136, e-mail: forelectron@abf.cz