Více času na podstatné

Představujeme kandidátku na předsedu výboru pro životní prostředí Danu Balcarovou

20.11.2017 06:20

Piráti po dohodě s hnutím ANO zřejmě ve Sněmovně povedou výbor pro životní prostředí. Do čela výboru nominovali poslankyni Danu Balcarovou. Ustanovující schůze PSP ČR bude zahájena dnes dnes ve 13 hodin.

Dana Balcarová pochází z Pardubic, od roku 1979 žije v Praze. Vystudovala SPŠE a Informatiku na VŠE Praha.‭ ‬Studovala Ekonomii životního prostředí na VŠE Praha a současně mezioborový předmět Globalizace a globální problémy na UK Praha.‭ Prošla několika firmami,‭ ‬kde se na manažerské úrovni věnovala informačním systémům a databázím‭ (‬Lidové noviny,‭ ‬Česká inspekce životního prostředí,‭ ‬SCIO,‭ ‬Hestia,‭ ‬o.s.‭ ‬…‭)‬.‭ ‬Je živnostník v oblasti zpracování dat a pořadatelství enviromentálních osvětových akcí‭ (‬Mikroklima‬,‭ ‬Den Země,‭ ‬Neděle bez auta‭ ‬…‭)‬. Je místopředsedkyní iniciativy Krocan působícím na Praze‭ ‬9, kde se věnuje ochraně zeleně,‭ územnímu rozvoji a pořádání občanských akcí.‬

V komunálních volbách 2014 byla zvolena do zastupitelstva MČ Prahy 9, kde pracuje ve Finančním výboru, Komisi rozvoje území a Komisi ŽP a dopravy.

Dana Balcarová je členkou Republikového výboru České pirátské strany a garantkou programového bodu životního prostředí pro volby do PSP. Hlavním mottem programového bodu ŽP je „Šetrně k lidem – šetrně k přírodě“. Piráti staví politiku životního prostředí na přirozené motivaci, inovaci, respektu k přírodě a účasti veřejnosti. Uvědomují si význam kvality půdy, vody, vzduchu a života ve městech a obcích. Podpoří recyklaci odpadů a naopak chtějí postihovat negativní externality a zastavit nesmyslné dotace.