Více času na podstatné

Priorita informuje o zbývajících penězích v OPŽP

10.04.2013 08:54

Aktuální vydání Priority se soustředí na téma vyčerpání prostředků ze stávajícího Operačního programu Životní prostředí. Popisuje, kolik peněz je třeba ještě z programu vyčerpat, a zabývá se proto i tím, jaké výzvy budou letos vyhlášeny.

Součástí vydání je i takzvaný harmonogram výzev, v němž je uvedeno, kdy a ve kterých prioritních osách budou žadatelé moci v rámci OPŽP žádat o finanční podporu.

Dalším tématem březnového čísla je budoucí podoba nástupce Operačního programu Životní prostředí čili nového operačního programu zaměřeného na životní prostředí pro roky 2014 až 2020. V tuto chvíli ještě nejsou známy konkrétní prioritní osy, ale cíle Státní politiky životního prostředí ČR, z nichž se bude vycházet při nastavování budoucího operačního programu, jsou již směrodatné.

V Prioritě nechybějí ani tradiční reportáže z míst, kde byly projekty podpořené z OPŽP již realizovány. V textu „Kdo si hraje, nezlobí" se například dočtete, co je výsledkem snahy mateřské školy, která se rozhodla za přispění Operačního programu Životní prostředí vybudovat skutečně „přírodní" dětské hřiště.

 

Dokument ke stažení:

Priorita č.3

 

Zdroj: SFŽP