Více času na podstatné

REACH: ECHA zpřístupnila novou službu pro žadatele o povolení (autorizaci) s názvem "partners service/služba partnerů"

23.07.2014 08:17

Smyslem nově zpřístupněné "služby partnerů" pro žadatele o povolení je, aby si mohli nalézt vhodného partnera pro vypracování svých žádostí o povolení.

ECHA uvítá, když společnosti, konsorcia, průmyslová sdružení a poradenské společnosti budou využívat webovou "službu partnerů”, která umožní, aby si žadatelé o povolení mohli nalézt vhodného partnera pro vypracování svých žádostí o povolení.

Tato služba může být také využita ke komunikaci mezi dodavateli, klienty nebo k informaci jiných společností, které mají k dispozici možné náhrady.

Použití této služby je vymezeno pro chemické látky, uvedené na seznamu látek podléhajících povolení/autorizaci (příloha XIV nařízení REACH) a na látky, které jsou doporučeny k zahrnutí do tohoto seznamu.

Několik společností se již do této služby přihlásilo. Služba však bude užitečná, jestliže se do ní všichni potenciální žadatelé o povolení také přihlásí. ECHA proto prosí potenciální žadatele o povolení, aby tak učinili.

 

Tuto službu mohou zájemci využívat dvěma způsoby:

  • k nalezení: identity případných žadatelů a jejich kontaktních údajů, informací o látkách, jejich použití, jejich úloze v dodavatelském řetězci a typu spolupráce, kterou žadatel o povolení hledá;
  • k přidání informace/informací o přihlašovateli tak, aby jej ostatní mohli kontaktovat.

 

Všechny informace uvedené ve webovém formuláři budou zveřejněny.

Další informace naleznete na webu: Služby partnerů pro žadatele

 

Čtěte také:

 

Zdroj: MPO