Více času na podstatné

RWE se mění od října na innogy

06.09.2016 12:23

RWE International SE, nová mateřská společnost firem RWE na českém trhu, se 1. září oficiálně přejmenovala na innogy SE. Nová dcera, do níž RWE vyčlenila své aktivity v oblasti obchodu, sítí & infrastruktury a obnovitelných zdrojů energie, se bude nadále prezentovat už jen pod názvem innogy a novou značkou ve tvaru íčka. Stejný krok, tedy oficiální změna názvů, nyní čeká společnosti RWE v ČR. Firmy se přejmenují s účinností od 1. října 2016.

RWE Česká republika nově ponese název innogy Česká republika, podobně např. RWE Gas Storage změní jméno na innogy Gas Storage. Výjimkou jsou společnosti, které podnikají v regulovaném síťovém byznysu, konkrétně RWE GasNet a RWE Distribuční služby, které se nově budou jmenovat GasNet a GridServices.

“Distribuční firmy budou od října působit na tuzemském trhu pod novými názvy a také pod odlišným logem. Distribuce však zůstane i do budoucna jedním ze základních pilířů našeho podnikání v ČR,“ uvedl Martin Herrmann, člen představenstva innogy SE, který bude i nadále řídit podnikání na českém trhu pod novou značkou innogy.