Více času na podstatné

Seminář – Spalovna komunálních odpadů již 18. září!

31.08.2012 14:19

CEMC - České ekologické manažerské centrum a Asociace autorizovaných osob EIA/SEA si Vás dovolují pozvat na seminář "Spalovna komunálních odpadů". Seminář se uskuteční 18. září 2012 v prostorách spalovny SAKO Brno, a.s. Posluchač získá praktické poznatky z oblasti energetického využívání odpadů. Bude podána informace o historii spalování a energetickém využívání odpadů (EVO) v Brně včetně vývoje technologie do současné doby. Výklad bude samozřejmě věnován popisu technologického zařízení na EVO. Po dvanácté hodině čeká posluchače exkurze do prostor spalovny. Počet míst je omezen pouze na 40 účastníků.

 

Obsah:

Seminář je zaměřen na praktické poznatky z oblasti energetického využívání odpadů. Úvodem bude podána informace o historii spalování a energetickém využívání odpadů v Brně včetně vývoje technologie do současné doby.

Dále bude věnován prostor pro popis technologického zařízení na energetické využití odpadů (EVO), tj. zejména popsání funkce zařízení, vysvětlení technologického postupu, identifikace výstupů (plynných, kapalných i pevných) včetně způsobů monitoringu.

Součástí výkladu je i popis parametrům vstupní suroviny – komunálnímu odpadu a informace o využitelných energetických a materiálových výstupů.

 

Komu je seminář určen:

Seminář je určen nejen specialistům zabývajících se zpracováním dokumentace EIA/SEA, ale všem, kteří s touto dokumentací přijdou do styku. Je vhodný pro pracovníky státní a místní správy a rovněž pro obce, kteří se vyjadřují k záměrům na vybudování spaloven v jejich regionu. Téma bylo vybráno po té, co bylo v posledním období odmítnuto několik obdobných záměrů, přestože v těchto případech nebyla navržena jiná uspokojivá varianta pro využití odpadů. Jako bonus uvádíme, že účastníci semináře obdrží certifikát o absolvování semináře.

 

Program semináře:

9.30 - Prezence

10.00 – Výklad, základní informace a diskuse

RNDr. Jana Suzová, ekolog SAKO Brno, a.s.

12.00Prohlídka závodu pro členy Asociace EIA/SEA

Pověření pracovníci spalovny

12.00 – Občerstvení pro čekající druhou skupinu

13.30Prohlídka závodu pro druhou skupinu

Pověření pracovníci spalovny, ukončení prohlídky 15 hod

13.30Občerstvení pro členy Asociace

14.00Valná hromada Asociace autorizovaných osob EIA/SEA

Ing. Juraj Németh, CSc. předseda asociace

 

Další podrobnosti, pozvánka a přihláška ke stažení ZDE.

 

 

Mediálním partnerem semináře je www.tretiruka.cz