Více času na podstatné

SFŽP: Nedostatečné podklady budou nekompromisně vráceny k dopracování.

30.10.2014 08:34

Státní fond životního prostředí ČR apeluje na příjemce podpory z OPŽP a zejména jejich poradenské společnosti, aby věnovali zvýšenou pozornost kvalitě dokladů předkládaných fondu. Z důvodu pokročilého času v letošním financování projektů bude fond od této chvíle neúplné a nekvalitní podklady nekompromisně vracet příjemcům podpory k dopracování.

V poslední době přijímá Státní fond životního prostředí ČR (SFŽP ČR) mnoho nekompletních materiálů. To zpožďuje vydávání rozhodnutí o poskytnutí dotace, případně financování daných akcí. V několika případech dokonce poradenské firmy odmítly spolupracovat s projektovým manažerem na odstraňování nedostatků doložených dokumentů.

Upozorňujeme, že kroky, které SFŽP ČR zavedl k akceleraci programu, vycházejí zcela naprázdno, není-li zabezpečena přiměřená spolupráce též na straně příjemců podpory a jimi placených poradenských společností. Z důvodu pokročilého času v letošním financování projektů bude fond od této chvíle neúplné a nekvalitní podklady nekompromisně vracet příjemcům podpory k dopracování.

 

Zdroj: SFŽP