Více času na podstatné

Solárnínovinky.cz: Ústavní soud o solární dani jednat nebude. Ve středu padne rovnou verdikt

15.05.2012 09:45

Veřejné ústní jednání ve věci tzv. fotovoltaiky (Pl. ÚS 17/11 o návrhu skupiny senátorů na zrušení několika ustanovení zákonů týkajících se tzv. zdanění elektrické energie získávané ze slunečního záření), které bylo nařízeno na středu 16. května 2012 od 10:00 hodin, bylo zrušeno.

Důvodem je skutečnost, že navrhovatel – skupina senátorů prostřednictvím svého právního zástupce dr. Jana Kalvody – změnil své původní stanovisko a v pátek Ústavnímu soudu doručil oznámení, že na ústním jednání již netrvá a že se z něj omlouvá.

Za této situace, když i ostatní účastníci souhlasili s upuštěním od ústního jednání a když veřejné ústní jednání bylo nařízeno jen proto, že na tom trval navrhovatel, předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský se souhlasem soudkyně zpravodajky Ivany Janů rozhodl, že se veřejné ústní jednání konat nebude.

V původně plánovaném termínu tak bude místo veřejného ústního jednání vyhlášen nález Ústavního soudu ve věci Pl. ÚS 17/11, samozřejmě za předpokladu, že bude předtím na neveřejném jednání pléna Ústavního soudu přijat.

Vyrozumění o zrušení veřejného ústního jednání je v tuto chvíli doručováno účastníkům a vedlejším účastníkům řízení.

Jakmile bude jisto, že Ústavní soud přijal nález, bude jeho vyhlášení v původně plánovaném termínu potvrzeno.

 

Zdroj: Solárnínovinky.cz