Více času na podstatné

Soutěže Stavba roku 2015 udělí i cenu za energetické a ekologické řešení stavby

26.05.2015 09:53

Přihlašovat můžete veškeré stavby do 2. června, které budou zkolaudovány nebo předány do předběžného užívání do konce května 2015. Na stáří přihlašované stavby se nebere ohled. Jednu ze zvláštních cen udělí rovněž Státní fond životního prostředí ČR a to cenu za energetické a ekologické řešení stavby.

Letos se uskuteční již 23. ročník prestižní soutěže Stavba roku. Soutěž je vypisována na podporu kvalitních realizací staveb, aby ocenila společné úsilí stavebních investorů, projektantů a dodavatelů. Zdařilé stavby jsou každoročně prezentovány odborné i laické veřejnosti jako přední díla českého stavitelství a architektury. Takovému poslání vyjadřují podporu udělením záštity například prezident České republiky, předseda Senátu, řada ministrů i rektor ČVUT v Praze. Jednu ze zvláštních cen udělí rovněž Státní fond životního prostředí ČR a to cenu za energetické a ekologické řešení stavby.

Soutěž je otevřena pro všechny stavby dokončené a uvedené do provozu nebo zkolaudované na území ČR do konce května. Zároveň se Stavby roku účastní i zahraniční stavby, na nichž se podílely české firmy. Přihlásit se mohou stavby nové i rekonstruované, urbanistická řešení veřejného prostoru, úpravy krajiny, bytové i nebytové budovy, inženýrské a dopravní stavby i specifická stavební díla.

Přihlásit do soutěže se můžete prostřednictvím webu https://stavbaroku2015.cz/, kde najdete přihlašovací formuláře, tedy propozice soutěže, přihlášku a registraci. Termín pro podání přihlášek a dodání veškerých podkladů je úterý 2. 6. 2015.