Více času na podstatné

Speciál Martina Veselovského z Ostravy

12.12.2011 13:47

Je vláda připravena prosadit kroky, které znečištění ovzduší v Moravskoslezském kraji sníží na úroveň jiných oblastí Česka? O „kvalitě“ života v Ostravě a jejím okolí si Martin Veselovský bude v pondělí povídat s ministrem životního prostředí Tomášem Chalupou, náměstkem ostravského primátora Daliborem Madejem, Vladimírem Burdou z výkonného výboru občanského sdružení Vzduch a členem správní rady sdružení Čisté nebe Andreasem Triandafilu.

Podle vědců z Akademie věd může i krátkodobý pobyt ve znečištěném prostředí Ostravska dočasně poškodit naši DNA. Berou severomoravští politici a vládní ministři tyto údaje v potaz? Pokud s nimi souhlasí, jak budou reagovat? A co by to znamenalo pro těžký průmysl na Ostravsku? 

Odpovědi na tyto a další otázky uslyšíte v pondělí 12. prosince ve Speciálu Martina Veselovského. Vysíláme živě od 17 hodin z ostravského Klubu Atlantik, ulice Československých legií 7

Zajímá vás, jestli někdy budou Ostravané dýchat čistý vzduch? Pak si od 17 do 18 hodin nalaďte Radiožurnál nebo Český rozhlas Ostrava. Celou diskusi můžete od 17 do 18.30 hodin sledovat ve video přenosu na zpravy.rozhlas.cz. Pokud se diskuze chcete zúčastnit osobně, přijďte prosím na místo konání nejpozději v 16.45 hodin.

 

Zvukový záznam pořadu ZDE

 

Zdroj: Radiožurnál