Více času na podstatné

Společnost ČEZ zahájila instalaci dobíjecích stanic u McDonald´s. První je v provozu na Evropské třídě v Praze 6

23.08.2012 07:50

dobíjecí stanice - McDonaldsSkupina ČEZ zvyšuje počet dobíjecích stanic pro elektromobily. Novou stanici otevřela dnes u restaurace McDonald´s v Praze 6 na Evropské třídě. Jedná se vůbec o první dobíjecí stanici v síti restaurací na našem území. Celkově je zatím v provozu 25 dobíjecích stanic společnosti ČEZ. Další budou přibývat, a to nejenom v Praze, ale i na dalších místech České republiky.

„Otevření této stanice je začátek daleko větší spolupráce mezi ČEZ a McDonald´s. Naše partnerství efektivně spojuje cíle Skupiny ČEZ postavit v Česku páteřní síť stanic, která poslouží jako základ pro další rozvoj elektromobility. Restaurace McDonald´s nejsou jenom ve městech, ale také na dálnicích, a jsou mnohdy v takové vzdálenosti, která je v souladu s dojezdem většiny elektromobilů,“ vysvětluje Pavel Cyrani, člen představenstva a ředitel divize strategie společnosti ČEZ. „Majitelé elektromobilů, kteří chtějí využívat naší službu Elektromobilita, mohou jednouše přes internet uzavřít s ČEZ zákaznickou smlouvu. Ta jim letos a příští rok umožní neomezené dobíjení u všech našich stanic za paušální symbolický poplatek. K ovládání stanice dostane každý zákazník čip. Díky němu může sledovat, kde a jak dlouho dobíjel a kolik kWh načerpal. Na rozšíření těchto služeb však stále pracujeme,“ dodává Pavel Cyrani.

Dobíjecí stanice u restaurace McDonald´s na Evropské třídě je pro normální dobíjení a ve své základní verzi pracuje s napětím jako běžná domácí zásuvka. Stanice však dokáže auto dobíjet i třífázově. Plné dobití elektromobilu tak může trvat 2 až 6 hodin, a to v závislosti na používané technologii v elektromobilu.

„Společnost McDonald´s v České republice usiluje o zodpovědný přístup k životnímu prostředí, a proto je pro nás účast na projektu budování dobíjecích stanic logickým krokem. Začínáme být součástí infrastruktury pro elektromobily a rádi tak přispějeme ke zvýšení komfortu našich zákazníků, kteří je využívají,“ říká Alexander Schramm, generální ředitel McDonald´s ČR/SR, a dodává: „Restaurace na Evropské třídě byla jako první zvolena proto, že je to velice navštěvovaná restaurace McDonald´s typu Drive Thru, je u vstupu do přírodní rezervace Divoká Šárka a je na velice frekventovaném místě, kudy denně projedou tisíce automobilů.“