Více času na podstatné

Stanovisko průmyslu k novele nařízení vlády o přípustném znečištění povrchových vod

27.05.2016 08:41

Svaz průmyslu a dopravy ČR ve stanovisku k návrhu nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 401/2015 Sb., o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech žádá jednak přejmenování Přílohy č. 7 tak, aby bylo jasné, že navrhovaná opatření se týkají výlučně čistíren městských odpadních vod.

Svaz dále požaduje přepracování zprávy RIA a zrušení radikálního omezení technologií, které se mohou použít na dosáhnutí požadovaných emisních hodnot na odtoku z ČOV. Podle svazu je totiž legislativním návrhem zcela znemožněno uplatnění ostatním technologií ČOV, tj. těch technologií, které jsou schopné dosáhnout shodných emisních hodnot na odtoku z ČOV. Celé stanovisko naleznete ZDE.