Více času na podstatné

Středočeši budou moci žádat o dotaci na výměnu kotlů od 2. září

20.08.2013 09:03
Středočeši budou moct čerpat čtyřicetimilionovou dotaci na výměnu starých kotlů za nové ekologické. Dohodu podepíše tento čtvrtek ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský s hejtmanem Středočeského kraje Josefem Řihákem. Příjem žádostí bude podle kraje zahájen 2. září. Dotace má přispět ke zlepšení kvality ovzduší. MŽP stanoví pro dotaci pravděpodobně stejné podmínky jako u předchozích programů v Ústeckém a Moravskoslezském kraji, bližší informace poskytne ministerstvo ale až ve čtvrtek. Na financování se stejnou měrou podílí ministerstvo životního prostředí a Středočeský kraj, informoval ČTK mluvčí ministerstva Matyáš Vitík.
 

Info ze Středočeského kraje:

Příjem žádostí bude zahájen 2. září 2013 v 9 hodin. Potřebné materiály pro žadatele o podporu výměny kotlů včetně formuláře žádosti budou zveřejněny v den vyhlášení výzvy na internetových stránkách Středočeského kraje, Ministerstva životního prostředí ( https://www.mzp.cz/) a Státního fondu životního prostředí ( https://www.sfzp.cz/).

Případné dotazy zodpoví pracovnice Středočeského kraje Ing. Marie Stáňová, tel.: 257 280 837, e-mail: stanova@kr-s.cz nebo Bc. Aneta Hamzová, tel.: 257 280 363, e-mail: hamzova@kr-s.cz . Kontakt na pracovnici Státního fondu životního prostředí bude upřesněn 2. září 2013.

Žádosti o dotaci se budou podávat osobně v zalepené obálce označené v souladu s podmínkami vyhlášení výzvy v jednom podepsaném originále v českém jazyce na podacím místě pro příjem žádostí, kterým bude Krajský úřad Středočeského kraje, vchod B z ulice Zborovská, adresa Zborovská 11, Praha 5. Ukončení příjímání žádostí je stanoveno na 31. října 2013 (nebo v den vyčerpání alokace, nastane-li tento den dříve).

Pro tuto výzvu je alokováno celkem 40 mil. Kč, a to 20 mil. Kč z rozpočtu Středočeského kraje a 20 mil. Kč ze Státního fondu životního prostředí ČR.

 
 
 
 
Zdroj: https://denik.obce.cz