Více času na podstatné

Světová plynárenská konference představí současný boom CNG a LNG

03.03.2015 08:19

Poprvé se v rámci konference WGCParis2015 představí i samostatná výstava "Zemní plyn pro dopravu". Během čtyř dnů budou prezentována témata posledního vývoje CNG a LNG. Součástí výstavy o CNG a LNG je jsou i vzdělávací semináře, kterých se může kdokoliv zúčastnit zdarma.

Mezinárodní plynárenská unie (IGU) bude letos ve dnech 1. – 5. června 2015 pořádat 26. Světovou plynárenskou konferenci. World Gas Konference, která se koná jednou za tři roky, proběhne letos v Paříži (WGCParis2015). Jde o největší a nejprestižnější konferenci celosvětového plynárenství. Očekává se účast až 15 tisíc účastníků z více než 600ti světových energetických společností.

Na konferenci vystoupí např. zástupci společností GDF SUEZ, TOTAL, Gazprom, QatarGas, Chevron, Shell, RasGas, Exxonmobil, Woodside, American Gas Association, Statoil nebo GasTerra. Poprvé se v rámci konference představí i samostatná výstava "Zemní plyn pro dopravu". Za Český plynárenský svaz (ČPS), který je členem Mezinárodní plynárenské unie (IGU), se konference zúčastní Miloslav Zaur, předseda Rady ČPS.

Hlavní náplní programu konference je diskuze nad rolí zemního plynu v globálním energetickém mixu a budoucnost plynárenství. Část programu konference představí studie a výzkumy v oblasti zemního plynu, které byly sestaveny tisíci profesionály plynárenského oboru. Celosvětová konference bude také zaměřena na diskuzi o tématech jako je využití zemního plynu, uskladnění, distribuce nebo inovace.

Poprvé se v rámci konference WGCParis2015 představí i samostatná výstava "Zemní plyn pro dopravu". Spolu s organizacemi NGV Global a NGVA Europe, má za cíl představit všem účastníkům současný boom stlačeného a zkapalněného zemního plynu (CNG a LNG) jako paliva pro dopravu. Součástí výstavy o CNG a LNG je jsou i vzdělávací semináře, kterých se může kdokoliv zúčastnit zdarma. Během čtyř dnů zde budou prezentována témata posledního vývoje CNG a LNG, příležitosti a výzvy pro NGV sektor (on-road, off-road, námořní a železniční doprava, čerpací / plnicí stanice, bezpečnost, projekty OEM, RNG (Renewable Natural Gas) neboli biometanové systémy (včetně těch, které se používají pro plnění v námořní dopravě) aj. Výstava „Zemní plyn pro dopravu“ je rovněž příležitostí pro vystavující firmy, aby se společně prezentovaly a kvalifikovaným delegátům i odborníkům představily své výrobky a služby.

 

Předběžný program WGCParis2015 - ZDE