Více času na podstatné

Téměř 2 miliony půjde na podporu biodiverzity

29.06.2016 21:17

Konkrétně půjdou dotace na mapování a monitoring druhů i biotopů, na drobné managementové zásahy posilující ochranu ohrožených druhů a péči o krajinu. Příjem žádostí končí 29. 7. 2016 ve 14 h.

Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo 2. výzvu v rámci Programu na podporu projektů nestátních neziskových organizací na léta 2016 – 2020, Podprogramu na podporu koordinačních projektů v ochraně přírody a krajiny v roce 2016, pro nevládní organizace na koordinaci drobnějších projektů podporujících ochranu biodiverzity. Jde o prostředky, které nebyly využity v rámci letošní 1. výzvy s celkovou alokací 5 milionů korun.

Vypsané dotace lze použít na posílení činnosti spolků a obecně prospěšných společností, které zastřeší zejména lokálně významné projekty realizované nestátními neziskovými organizacemi. Příjem žádostí končí 29. 7. 2016 ve 14 h.

V roce 2015 bylo do tohoto programu v rámci podpory biodiverzity zapojeno celkem 89 neziskových organizací a uskutečněno 192 dílčích projektů. Díky alokovaným 5 milionům korun tak bylo podpořeno např. mapování mokřadů ve spolupráci s veřejností, transfery obojživelníků přes migrační bariéry, aktivity na podporu hnízdních příležitostí dravců a zpěvných ptáků, ochrana kolonií netopýrů a dále terénní exkurze pro veřejnost. V rámci podpory pozemkových spolků bylo realizováno 34 projektů k zajištění praktické péče o pozemky cenné z hlediska ochrany přírody a krajiny.

Pro podání doplňujících informací je možné kontaktovat odbor obecné ochrany přírody a krajiny, e-mail: Jaroslava.Cejpkova@mzp.cz, tel.: 267 122 252.

 

Dokument ke stažení: