Více času na podstatné

Soutěž Přeměna odpadů na zdroje prodloužena konce února 2017

31.01.2017 17:54

Máte nápady jak získat suroviny z odpadních materiálů pro další využití? Realizujete stavby nebo zadáváte projekty veřejné správy s využitím odpadů/recyklátů/druhotných surovin? Přihlaste se do soutěže a získejte hodnotné ceny a ocenění Ministerstva průmyslu a obchodu.  Představíme vaše nápady a projekty široké veřejnosti, pro kterou budete inspirací.

Soutěže vyhlášené Ministerstvem průmyslu a obchodu se můžete zúčastnit i vy pokud zašlete svou přihlášku do 28. února 2017. Cílem soutěže je zvýšit zájem o využívání recyklovaných odpadů/druhotných surovin. Proto je soutěž určena co nejširšímu spektru veřejnosti rozdělené do pěti soutěžních kategorií:
Kategorie 1 je pro podniky/firmy, které vstupní suroviny nahrazují druhotnými surovinami nebo odpady či recykláty.
Kategorie 2 je pro stavební firmy, které při své činnosti recyklují odpady a využívají druhotné suroviny pro další výstavbu a snižují tak produkci odpadů.
Kategorie 3 je pro obce, města a další veřejné organizace, které v rámci realizovaných veřejných zakázek využívají recyklované odpady/druhotné suroviny, např. při výstavbě hřišť, cyklostezek, komunikací apod. 
Kategorie 4A je pro studenty vysokých škol, kteří mohou soutěžit se svými projekty v rámci bakalářských a diplomových prací, nebo svých návrhů na zhodnocení již použitých výrobků. 
Kategorie 4B je pro žáky ZŠ, SŠ a mimo školní zařízení, kteří mohou soutěžit se svými, díly, projekty a výtvory na využití použitých výrobků.

Ceny a odměny pro vítěze: V každé kategorii budou nejlepší 3 projekty a díla odměněny zvláštní cenou a diplomem Ministerstva průmyslu a obchodu.
V kategorii 1 a 2 je dále pro vítěze připraven originální umělecký předmět z dílny studentů sklářských škol, v kategorii 3 čeká na vítěze vybavení jednoho pracoviště výpočetní technikou (počítač, notebook, tiskárna). Pro kategorii 4 A je pro vítěze připravena týdenní studijní cesta do zahraničí plně hrazená, tématicky zaměřená na oběhové hospodářství a v kategorii 4 B vítězové získají zážitkové ceny ve formě zajištění návštěvy reprezentativního zařízení na zpracování nebo využívání druhotných surovin (včetně dopravy) nebo pro ZŠ zajištění vstupu do IQLandie, divadla, výstavy, ZOO a jiné (včetně dopravy) na základě předběžné dohody s učiteli vítězného kolektivu.

Všichni účastníci soutěže ve všech kategoriích získají čestné uznání Ministerstva průmyslu a obchodu za účast v soutěži v příslušné kategorii i s uvedením názvu soutěžního projektu/díla.

Další informace na webové stránce soutěže Přeměna odpadů na zdroje , kde naleznete i registraci a přihlášku, které vyplněné společně s projektem nebo fotografiemi díla zašlete na adresu druhotnasurovina.soutez@mpo.cz. Dotazy odpovíme na tel: 224851111.