Více času na podstatné

TVIP 2016 nabídne konzultace k ověření technologie

20.01.2016 11:56

Konference Týden výzkumu a inovací pro praxi (TVIP 2016) opět nabídne příležitost ke konzultacím v oblasti ověřování environmentálních technologií dle evropské metodiky EU ETV v oblasti vod a odpadů.

Vlastníte výjimečnou inovativní technologii nebo zajímavé technické řešení? Neváhejte využít příležitosti k osobní konzultaci. „V rámci konference TVIP 2016 budou moci účastníci osobně konzultovat své projekty či technologie z pohledu možnosti certifikovat metodiku nebo ověřit výkonnost technologie pomocí evropské metodiky EU ETV,“ vysvětluje vedoucí inspekčního orgánu CEMC ETVCZ Ing. Evžen Ondráček.

České ekologické manažerské centrum tak v rámci smlouvy s Evropskou komisí nabídne během konference praktické informace a tipy pro efektivní integraci EU ETV do výzkumné, inovační a exportní strategie. „Cílem programu je podpora výzkumných týmů, ověření zvoleného technického řešení, zmapování jeho komerčního potenciálu a vlastní komercializace výsledků,“ dodává E. Ondráček.

Podnikatelské subjekty, které mají v plánu realizovat průmyslový výzkum a experimentální vývoj, určitě potěší možnost uplatnění nákladů na EU ETV v rámci OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (programy Aplikace a Inovace).

Experti z inspekčního orgánu CEMC ETVCZ budou k dispozici na stánku EU ETV po celou dobu konání konference. „Všem zájemců doporučuji nejlépe předem kontaktovat náš inspekční orgán a domluvit si dopředu schůzku. Kontaktní údaje najdete na portálu www.Tretiruka.cz v části EU ETV,“ uzavírá Ondráček.

Konference Týden výzkumu a inovací pro praxi (TVIP) 2016, kterou pořádá České ekologické manažerské centrum, se uskuteční od 15. - 18. března 2016 v Hustopečích u Brna. Konference se tematicky zaměří na vědu výzkum a inovace z pohledu odpadů, vod, ovzduší, průmyslových havárií a rizik, obnovitelných zdrojů, zelených veřejné zakázky a udržitelného nakládání s fosforem. Více informací najdete na www.TVIP.cz.

 

Související články:

Letošní symposium ODPADOVÉ FORUM nebude jen o odpadech, přidává se totiž voda i ovzduší (18.1.2016)

Průmyslová ekologie 2016: Udržitelné hospodaření s fosforem a zelené veřejné zakázky (13.1.2016)