Více času na podstatné

Týden výzkumu a inovací pro praxi (TVIP) 2015 se blíží

27.01.2015 07:57

Je mnoho odborných setkání, ale jen málokteré z nich má za cíl představit výsledky výzkumu a inovací lidem z praxe a navíc v tak širokém spektru oborů. Třetí ročník Týdne výzkumu a inovací (18. – 20. 3. 2015, Hustopeče) v sobě zahrnuje jak tradičně symposium Výsledky výzkumu a vývoje pro odpadové hospodářství ODPADOVÉ FÓRUM 2015 a konferenci APROCHEM 2015, tak nově konferenci Inovace a životní prostředí.

Symposium ODPADOVÉ FÓRUM 2015 se díky úspěšným devíti ročníkům dostatečně zapsalo do povědomí zainteresované výzkumné i odborné veřejnosti. Řešitelé výzkumných projektů zde dostávají prostor k představení svých výsledků odborné veřejnosti a tato tak dostává přímou možnost se seznámit s řešiteli zajímavých projektů a případně zde rovnou navázat spolupráci. Program symposia bude probíhat tradičně od středy poledne (18. 3.) nejspíš až do pátku poledne (20. 3.).

 

Dva „taháky“ TVIP:

Ing. Pavel IZÁK, Ph.D., jeden z vítězů soutěže Česká hlava 2014

Společnost BIOUHEL.CZ, držitel ceny THE QUALITY INNOVATION OF THE YEAR 2014

 

„Snažíme se o maximální dodržování zveřejněného harmonogramu přednášek, aby si účastníci si mohli předem naplánovat, čeho se chtějí zúčastnit.“, říká programový garant symposia ODPADOVÉ FÓRUM 2015 Ing. Ondřej Procházka, CSc. a dodává „K tomu jim pomůžou souhrny všech přednášek ve společném programu, který obdrží všichni účastníci v rámci konferenčních materiálů spolu se společným sborníkem na CD-ROM, který bude obsahovat plné texty všech příspěvků (přednášek i vývěsek) a ty prezentace, které včas obdržíme.“

Oproti tomu odborné zaměření původně chemicko-technologické konference APROCHEM (letos již 24. ročník) se vedle prezentace výsledků výzkumu v oblasti chemie a nových materiálů v posledních letech posunulo více do oblasti rizikového managementu a předcházení a řešení průmyslových havárií a přírodních katastrof. V tomto ročníku bude zvláštní pozornost věnována novele zákona o chemických látkách, novým technicko-administrativním a prováděcím předpisům k Prevenci závažných havárií (SEVESO III) i novým výzvám k projektům v oblasti bezpečnostního výzkumu. Program konference je plánován na čtvrtek 19. 3. celý den a pátek dopoledne.

Konference INOVACE A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ se koná v rámci TVIP podruhé, letos společně s MŽP. Programově konference navazuje na evropský pilotní projekt hodnocení inovací s pozitivním vlivem na životní prostředí EU ETV. Přinese informace o přínosu ETV (Environmental Technology Verification) pro realizátory výzkumných a inovačních projektů, které mají významný přínos pro životní prostředí. Nezávislé ověření tzv. ekoinovativnosti otevírá prostor pro snadnější vývoz technologií (ale i výrobků a služeb) nejen na evropský trh. CEMC je (zatím) jedinou organizací v ČR a SR, která má akreditaci pro udělení této certifikace, takže informace budete mít z první ruky. Na programu TVIP je konference zařazena na pátek.

Zahrnutí těchto tří odborných setkání pod společnou střechu (míněno obrazně i doslova střechou hotelu Centro) pro účastníky má ten přínos, že při zaplacení jediného vložného a při jedněch cestovních nákladech se mohou zúčastnit programu kterékoli z dílčích akcí podle svého okamžitého zájmu.

 

Zajímá vás, co je nového v oblasti výzkumu okolo odpadů?

Chcete se seznámit s novinkami v oblasti rizikového managementu a s poznatky a názory k implementaci nové evropské legislativy k prevenci závažných havárií?

Chcete svůj inovační produkt (technologii, výrobek, službu) představit na evropské úrovni?

Potom přijeďte 18. až 20. března 2015 do Hustopečí na TVIP 2015!

 
Všechny potřebné informace najdete na www.tvip.cz.

 

TVIP pořádá: České ekologické manažerské centrum (CEMC), www.cemc.cz, www.tvip.cz.