Více času na podstatné

V jižní části Sydney snížila Veolia množství odpadu ukládaného na skládky o 60%

30.07.2014 11:35

V Austrálii podporuje Veolia přechod od skladování odpadu k jeho využití. Díky spolupráci se výrazně snížilo nejen množství skladovaného odpadu, ale také klesly provozní náklady, uhlíková stopa a vytvořila se další pracovní místa.

Veolia se v provozní smlouvě se samosprávou jižní části Sydney zavázala, že do konce roku 2014 bude odpady z regionu recyklovat a energeticky využívat. Odpady jsou dnes tedy přepravovány po železnici do střediska mechanicko-biologického třídění ve Woodlawn nacházejícího se 250 km jižně od Sydney. Biologicky rozložitelný odpad je použit na produkování kompostu, který slouží na obnovu těžební lokality ve Woodlawn. Recyklovatelný odpad je tříděn a využit na trhu s druhotnými surovinami. Nerecyklovatelné odpady jsou využity energeticky.

Řešení společnosti Veolia vede k úspoře provozních nákladů a ke snížení uhlíkové stopy. V rámci spolupráce Veolia navíc vybuduje nové sběrné centrum v Banksmeadow (jihovýchodní předměstí Sydney), čímž se v této lokalitě vytvoří 40 pracovních míst a ve Woodlawn dalších 35 pracovních míst.

 

Související článek:

Household Waste & Recycling Contract for Veolia in Sydney (waste-management-world.com, 17.10.2013)

Veolia to treat household waste from eight Sydney councils (sustainabilitymatters.net.au, 22.10.2013)

 

Zdroj: Vodarenstvi.cz (celý článek ZDE)