Více času na podstatné

Veřejná konzultace k návrhu harmonizované klasifikace a označování biocidních reakčních produktů

24.02.2015 08:00

ECHA zahájila 45ti-denní veřejnou konzultaci k návrhu harmonizované klasifikace a označování (CLH) reakčních produktů paraformaldehydu s 2-hydroxypropylaminem (poměr 1:1) v termínu do 6. 3. 2015.

Evropská agentura pro chemické látky vyzývá k veřejné konzultaci k návrhu harmonizované klasifikace a označování pro reakční produkty paraformaldehydu s 2—hydroxypropylaminem v poměru 1:1.

Látka se používá v dezinfekcích a algicidech, které nejsou určeny k použití pro člověka nebo zvířata. Používá se při konzervaci plechových obalů, konzervaci při tekutém chlazení a zpracovatelských systémů a kapalin pro kovozpracovatelský průmysl. Tato biocidní účinná látka nemá harmonizovanou klasifikaci. Rakousko předložilo návrh klasifikovat látku jako látku žíravou pro kůži, senzibilizující kůži, karcinogenní, mutagenní v zárodečných buňkách a nebezpečnou pro vodní prostředí.

Komentáře mohou zainteresované subjekty předkládat v anglickém jazyce do 6. března 2015 formou elektronického formuláře v tabulce na stránkách ECHA. Podrobné informace naleznete v dokumentu ECHA pro uvedenou látku.

 

Zdroj: MPO