Více času na podstatné

Veřejná konzultace k žádostem o povolení

29.04.2016 18:40

Do 22. června 2016 je možné zasílat připomínky k návrhu 29 žádostí o povolení pro 47 různých druhů použití následujících látek:

  • sloučeniny šetimocného chromu - použití pro povrchové úpravy, tvrdé chromování, konverzní povlaky, pasivaci, chladicí systémy. Tato použití nachází uplatnění v rozmanitých odvětvích jako například v chemickém průmyslu, povrchových úprav kovů, strojírenství, letectví, automobilovém průmyslu, elektroniky nebo litografie.
  • 1,2 - dichlorethan (EDC)  - pro použití jako rozpouštědlo při výrobě biocidu a pesticidu, aktivní farmaceutická složka (API), parafíny a polymery. Používá se jako bobtnací činidlo pro výrobu iontoměničových pryskyřic.
  • bis(2-methoxyethyl) ether - použití jako nosič rozpouštědla a při výrobě API. Dále jako pomocná látka při výrobě chemických látek a jako procesní chemická látka při výrobě Dynabeads®.
  • formaldehyd - využití jako oligomerní reakční produkt s aniliem (MDA). Používá se jako ztužovač v epoxidových pryskyřicích.

 

Více informací o látkách a jejich použitích zahrnující i popisy jejich funkce, scénáře expozice, identifikované alternativy a sociálně ekonomická data naleznete ZDE.

Celá zpráva - ZDE


Zdroj: ECHA