Více času na podstatné

Volvo bude vyrábět už jen hybridy nebo elektromobily

07.07.2017 09:14

Nový model Volva, který má jen spalovací motor, už si nekoupíte. Od roku 2019 bude uvádět pouze plně elektrické vozy nebo hybridy. Čínský vlastník Geely tak udělal tlustou čáru za sto lety historie automobilů Volvo vyráběných výhradně se spalovacími motory. Jde tak i o reakci na čínskou politiku. Zároveň automobilky čelí tlaku ze strany Evropské unie, nová emisní norma EU 7 vejde v platnost roku 2020. Více ZDE

 

Čtěte také:

Levnější Tesla 3 jde do výroby. Už v prosinci by kalifornská fabrika mohla chrlit až 20 tisíc aut měsíčně (iHNED.cz, 7.7.2017)

 

Mohlo by Vás zajímat:

Ve Francii by se do roku 2040 měly přestat prodávat benzinové i naftové automobily. Tento ambiciózní cíl včera představil francouzský ministr životního prostředí Nicolas Hulot. Francouzská společnost PSA Group, která vyrábí automobily značky Peugeot a Citroën, uvedla, že vládní cíl jde ruku v ruce s jejím záměrem nabízet do roku 2023 elektrické či hybridní verze u 80 procent jejích vozů. Nicméně v případě budoucího zákazu prodeje benzinových a naftových automobilů ve Francii bude PSA pokračovat v jejich výrobě pro zahraniční trhy. Hulot rovněž potvrdil, že Francie hodlá do roku 2022 ukončit výrobu elektřiny z uhlí a do roku 2025 snížit podíl jaderné energetiky na celkové produkci elektřiny na 50 procent z nynějších 75 procent. Navrhl také zákaz nových ropných a plynových vrtů na francouzském území. "Francie se chce stát jedničkou v zelené ekonomice," prohlásil.

 

 

Zdroj: iHNED.cz, ČTK